Catalunya Diari

La policia espanyola mantindrà una part «mínima» del dispositiu al davant la comissaria de Lleida

El comissari cap assegura que mai hi ha hagut «cap problema» amb el Col·legi Lestonnac i que la situació a l'entrada i sortida dels infants «és normal»

Furgones i policies al davant de la comissaria de la policia espanyola a Lleida
Furgones i policies al davant de la comissaria de la policia espanyola a Lleida | LleidaDiari.cat

La policia espanyola mantindrà un dispositiu de «mínims» al davant de comissaria del cos situada al carrer Ensenyança de Lleida. El comissari en cap, Manuel Hernández, ha assenyalat que el dispositiu de l'1 d'octubre, que també abastava altres edificis públics com Estrangeria i la subdelegació del govern espanyol s'ha anat reduint progressivament «tenint en compte la situació política». Respecte a les queixes que havia fet la direcció i el consell rector del Col·legi Lestonnac, situat al costat de la comissaria, pel desplegament permanent d'agents, Hernández ha assegurat que «mai hi ha hagut cap problema i que la situació és normal» amb pares i infants a les entrades i sortides del centre. 

La policia espanyola no posa data per finalitzar el dispositiu especial que tenen desplegat al davant de la comissaria de Lleida, al carrer l'Ensenyança, si bé des de l'1-O ha anat disminuït progressivament. Actualment és habitual veure-hi entre dues i tres furgonetes policials amb diversos agents a l'exterior que han deixat de portar armes llargues, almenys aquest dimarts. Els CDR de Lleida han fet mobilitzacions per denunciar aquest desplegament policial, que consideren excessiu.

Segons Hernández però, amb el director de l'escola Josep Tarragó es va parlar de com es situaria el dispositiu policial, «evitant al màxim que les furgonetes estiguessin al costat del col·legi». Això no obstant, el comissari ha remarcat que «hi ha un mínim que no queda cap més remei que mantenir» tot i que la situació política ha permès disminuir efectius. Hernández ha assegurat que amb els nens i pares «hi ha hagut una relació perfecta i cordial i fins i tot quan surten a les cinc de la tarda els escolars xerren amb els policies».


Comentaris

envia el comentari