Catalunya Diari

Polígons industrials espanyols conviden a empreses lleidatanes a traslladar les seves seus fora de Catalunya

Diverses companyies reben propostes durant l'octubre d'Astúries, Alacant, Albacete o Sevilla

Una de les cartes en què un ajuntament espanyol ofereix incentius a empreses catalanes
Una de les cartes en què un ajuntament espanyol ofereix incentius a empreses catalanes | LleidaDiari.cat

Empresaris catalans han rebut al llarg d'aquest mes d'octubre diverses cartes d'invitació per part de centres de negocis i polígons d'arreu de l'estat espanyol per traslladar-hi la seu social. Es tracta d'uns enviaments fets des d'Astúries, Alacant, Albacete o Sevilla que s'han intensificat en les darreres setmanes, tal com constaten fonts empresarials. En algunes d'aquestes cartes es fa referència explícita a la situació política i s'ofereix una alternativa fora de Catalunya per evitar la «inseguretat jurídica» en aquests «convulsos moments». En altres, l'argumentació es limita a les possibilitats de negoci que, segons asseguren els remitents, pot comportar un trasllat de seu social. Les cambres de comerç de Lleida, Tarragona i Reus també han rebut cartes procedents d'ajuntaments com Sòria o Salamanca. 

En el cas de la demarcació de Lleida, el president de la Cambra de Comerç, Joan Simó, ha explicat que hi han un parell de cartes de pobles de la província de Sòria en què se'ls demana de fer propaganda entre els empresaris per si volen anar a treballar allà o directament traslladar-s'hi. Simó ha assenyalat que cadascú és lliure de fer el que vulgui però que si algú vol marxar la Cambra no els donarà suport. El president de la Cambra veu aquesta pràctica com una «campanya orquestrada» pel govern espanyol per anar en contra de la independència de Catalunya. Simó ha recordat que Lleida té molt a prop polígons industrials de la Franja de Ponent com el de Fraga i Tamarit de Llitera, on ja hi ha moltes empreses que s'hi han implantat «i no passa res».

En aquest sentit cal recordar que han estat desenes d'empreses amb seu a Catalunya que han decidit traslladar les seves seus a causa de la situació política actual. A Lleida, per exemple, en destaca el trasllat de la Bruixa d'Or. A la resta del territori altres accions rellevants han estat les de San Miguel, CaixaBankPronovias.


Comentaris

envia el comentari