Catalunya Diari

Polítics amb vocació de perruquers

Polítics amb vocació de perruquers| Albert Reyes

 Si ens traslladem en el temps per un segon recordarem com en els patis dels col·legis i instituts d'abans es posaven de moda frases o conceptes que després eren repetits i desgastats fins a la sacietat. Cada any sorgien nous i la major part provenien de sèries còmiques de gran èxit en aquell moment.
 
Com si estigués de moda entre els nostres actuals polítics el gènere de terror, cada setmana apareixen a la majoria de titulars la paraula 'retallada'. Els ciutadans, quan llegim o escoltem aquesta esgarrifosa i temuda paraula, se'ns eriça el pèl i gairebé de forma automàtica, ens entra la por al cos al preguntar-nos, quin dret patirà un 'tall de pèl', com aquells perruquers a els que com Eduardo Manostijeras, els brolla la vena artística que porten dins quan no toca.
 
Doncs amics, encara que creguem que Lleida queda al marge d'aquest corrent tètrica televisiva, ja sigui per l'espessa boira que no ens deixa veure més enllà de la nostra magnífica Seu Vella, les retallades han aterrat també a Ponent (segurament serà del poc que aterra). Aquesta vegada li ha tocat el torn a la Universitat de Lleida (l'educació per desgràcia s'està quedant calba), a la qual la Generalitat li vol aplicar un 'tall de puntes' d'uns 3,5 milions d'euros, d'un pressupost anual de 74 milions, per resumir, un 4,7% del total per al 2014.
 
Si a tot això li sumem l'augment de les taxes, la reducció de les ajudes i beques i la dificultat existent en l'actual pla educatiu per compaginar la feina i la formació, ens fa l'efecte que aquest pilar, del qual alguns polítics de professió diuen que és un estendard intocable de l'estat del benestar, es comença a quedar coix.
 
Potser ha arribat l'hora que els ciutadans exigim que es retallin els privilegis que han anat acumulant la classe política en comptes de que ho hagin d'assumir sempre els mateixos. Aquestes retallades, en una educació universitària ja justa de pressupost, només es pot traduir en un menyscapte en les condicions educatives i per tant, en un empitjorament del sistema d'ensenyament. Exigim l'eficiència en la utilització dels recursos existents però que els polítics, no vulguin fer de perruquers, sobretot, on la coroneta ja comença a clarejar.
 
Albert Reyes, delegat provincial i coordinador de Ciutadans (C's) a Lleida


Comentaris

envia el comentari