Catalunya Diari

Posaran al servei del sector agrícola el transport per portar temporers al camp

El protocol per a la campanya de la fruita elaborat per Agricultura i Salut passarà pel Procicat dimecres que ve

Pla curt on es pot veure una màquina i treballadors recol·lectant peres a Lleida
Pla curt on es pot veure una màquina i treballadors recol·lectant peres a Lleida | LleidaDiari.cat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, dit que posarà a disposició dels operadors i «tothom qui està relacionat amb la campanya agrària», el transport discrecional per portar els temporers a treballar al camp.

D'aquesta manera, el Govern preveu facilitar el correcte desenvolupament de la campanya de la fruita que comença aquesta setmana en alguns punts de Lleida i Tarragona, facilitant l'accés a finques dels treballadors amb autobusos que només podran registrar una ocupació d'un terç del total de la seva capacitat.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Se sotmetrà a la seva aprovació dimecres a la reunió del Procicat

El protocol per fer front la campanya amb el coronavirus i que ha dissenyat Agricultura, Salut i agents del sector, se sotmetrà a la seva aprovació dimecres a la reunió del Procicat. En el marc de la Comissió de Territori del Parlament que s'ha celebrat aquest dilluns de forma telemàtica, el conseller Calvet ha posat de manifest que la mobilitat forma part de la complexitat amb què s'afronta la imminent campanya de la fruita a les terres de Ponent i llocs de Camp de Tarragona i l'Ebre, en convivència amb la pandèmia de la Covid-19.

És per això que el Departament ha posat a disposició del sector el servei discrecional de transport públic per fer arribar els temporers a les finques i garantir així les mesures de seguretat per evitar contagis del virus mentre es fan els trasllats. La proposta s'integrarà en el protocol que està dissenyant el Govern per a la campanya i que passarà dimecres pel Procicat.

Creen una borsa de treball per a les cooperatives de fruita i ja compta amb 350 inscrits

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha creat una borsa de treball perquè s'hi puguin inscriure les persones interessades a treballar en la campanya de la fruita de les cooperatives i els seus socis davant les dificultats del sector per cobrir la mà d'obra necessària per a la crisi del coronavirus.

En una setmana, ja compta amb gairebé 350 inscrits. La FCAC sol·licita a les autoritats que es flexibilitzin els criteris de desplaçament d'aquestes persones, tenint en compte que només un 3% són de la zona de Lleida. Fins a un 77% són de la resta de Catalunya -sobretot de l'Àrea Metropolitana de Barcelona- i un 20% viuen a la resta de l'Estat. Un 10% dels inscrits tenen nacionalitat espanyola, i la resta altres nacionalitats.


Comentaris

envia el comentari