Catalunya Diari

Posen en marxa un dispositiu especial de seguretat viària i ciutadana als eixos comercials de Lleida

Es recomana l’ús del transport públic i els desplaçaments a peu per facilitar la mobilitat

Imatge de la presentació de la campanya
Imatge de la presentació de la campanya | LleidaDiari.cat

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, juntament amb el tinent d'alcalde i regidor de promoció econòmica, Rafael Peris, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Sara Mestres, ha presidit aquest dimarts la presentació de la Campanya de Trànsit i Seguretat Ciutadana que es realitza cada any amb motiu de les Festes de Nadal, juntament amb els representants dels cossos de Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra i els representants de PIMEC. El paer en cap ha explicat que la campanya de trànsit i seguretat ciutadana que s'allargarà fins al pròxim 7 de gener, comportarà mesures especials en matèria de mobilitat i seguretat. En matèria de mobilitat hi haurà un augment de la vigilància per part dels cossos policials de la Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra amb l'objectiu de mantenir i facilitar la mobilitat tants dels vehicles com dels vianants, facilitar l'estacionament i promoure l'ús del transport públic, especialment en les principals vies d'accés a Lleida i a les cruïlles on és necessari evitar, en la mesura del possible, que els vehicles interceptin el pas d'altres vehicles. 

En aquest sentit, Àngel Ros ha recomanat, molt especialment, «fer ús del transport públic –autobusos i taxis- i prioritzar els desplaçaments a peu amb l'objectiu de garantir la fluïdesa en la circulació rodada. Amb aquest objectiu es durà a terme un reforç especial de les línies d'autobús L1 i L20 per facilitar les circumval·lacions a la ciutat». Si s'agafa el vehicle privat, cal tenir en compte els diferents tipus d'aparcaments disponibles properes a les zones comercials: unes 1.554 places de zona blava –que suposen unes 12.432 amb rotació-, 3.525 places en pàrquings de pagament –que suposen unes 14.100 places en rotació-, i unes 3.745 places en aparcaments gratuïts – que suposen unes 15.180 places en rotació.

En matèria de seguretat ciutadana es reforçaran les patrulles de vigilància en horari comercial, es portarà a terme un control addicional de venda ambulant i una vigilància especial de les zones comercials i amb gran afluència de persones i l'adaptació de l'horari dels vigilants de barri als horaris comercials. L'intendent de la Guàrdia Urbana, Josep Ramon Ibarz, ha afegit que la Guàrdia Urbana augmentarà la seva presència efectiva al carrer durant cada dia de la campanya i es reforçaran els serveis destinats a la regulació del trànsit, prioritzant el control i prevenció dels estacionaments incorrectes en doble fila, en zones de càrrega i descàrrega i parades en el carril bus. Per la seva banda, l'intendent dels Mossos d'Esquadra, Jordi Dalmau, ha recordat els consells bàsics per prevenir furts i estrebades i ha assenyalat que també es reforçarà la vigilància en zones d'oci, l'Horta i polígons industrials.


Comentaris

envia el comentari