Catalunya Diari

Postius acusa Ros de voler aprofitar l'aplicació del 155 per aconseguir tramitar el vial de Torre Salses

Denuncia que la nova proposta que es portarà al ple segueix "sense fer assumir el cost del vial als promotors de la zona comercial", tal com reclama Urbanisme

Imatge aèria d'on aniria ubicat Torre Salses
Imatge aèria d'on aniria ubicat Torre Salses | LleidaDiari.cat

El president del grup municipal del PDeCAT a la Paeria de Lleida, Toni Postius, sospita que l'equip de govern socialista pretén aprofitar l'aplicació de l'article 155 «per aconseguir que tiri endavant l'enèsim retoc del Pla General que ha de permetre la construcció del vial d'accés a la futura zona comercial de Torre Salses». L'equip de govern del PSC tornarà a portar al ple d'aquest divendres una proposta que, segons Postius, «no s'ajusta a les recomanacions de la Comissió Territorial d'Urbanisme de Lleida pel que fa a l'obligació dels promotors de la zona comercial d'assumir el cost íntegre de construcció de l'avinguda Víctor Torres». En aquest sentit, el president del grup del PDeCAT creu la voluntat de l'equip de govern d'Àngel Ros és «intentar aprofitar que el govern legítim de la Generalitat no controla la conselleria de Territori perquè sigui el ministeri corresponent qui li permeti tirar endavant el projecte».

Toni Postius ha advertit que «una vegada més ens trobem amb una proposta que planteja que la ciutat de Lleida hagi d'assumir una inversió de vuit milions d'euros que, d'acord amb els diferents informes de la Generalitat, haurien de pagar en la seva totalitat els promotors de la zona comercial». El president del grup del PDeCAT a l'Ajuntament de Lleida ha remarcat que la Llei d'Urbanisme deixa clar que una modificació del Pla General «ha de respondre a l'interès general» i que la construcció del vial «és una solució als problemes de mobilitat que generarà aquest futur equipament comercial i, per tant, els costos els han d'assumir íntegrament els seus promotors, que obtindran una plusvàlua de 40 milions d'euros gràcies a la requalificació», segons Postius.

Pel president del grup Demòcrata a la Paeria, la nova proposta de l'equip de govern «torna a incomplir les recomanacions d'Urbanisme». «Això ens indueix a pensar que l'alcalde Ros i el tripartit unionista de la ciutat pretenen aprofitar l'aplicació de l'article 155 perquè Madrid li aprovi una modificació que en els últims dos anys li ha tombat la Generalitat perquè l'interès públic no està justificat», ha sentenciat Postius.


Comentaris

envia el comentari