Catalunya Diari

Postius aposta per una candidatura conjunta d'esquerres en les eleccions vinents a la Paeria

Creu que és «una obligació» intentar arribar a un acord amb Esquerra Republicana

El president del grup municipal del PDeCAT i Unió a la Paeria, Toni Postius, considera que la ciutadania de Lleida reclama unitat a les formacions independentistes per concórrer juntes a les eleccions vinents. En aquest sentit creu que és «una obligació» intentar arribar a un acord amb Esquerra Republicana per fer una candidatura conjunta. Postius ho ha dit en una entrevista a l'emissora UA-1, on ha reconegut haver mantingut uns primers contactes amb l'alcaldable per ERC, Miquel Pueyo, que confia que puguin fructificar després de les vacances d'estiu. Recorda que el PDeCAT va aprovar en la seva convenció municipalista promoure candidatures unitàries a les ciutats de més de 100.000 habitants, tot i que Esquerra ha mostrat fins ara les seves reticències a les llistes conjuntes. Pel que fa a la successió d'Àngel Ros al capdavant de la Paeria, ha lamentat la pugna pública dels dos aspirants i ha assenyalat que, sigui qui sigui l'elegit, simplement liderarà una gestora per conduir la ciutat fins a les eleccions.

Postius s'ha mostrat completament partidari d'una eventual llista conjunta. «La unitat sempre és un valor que s'ha d'explorar i que hem d'intentar aconseguir. Per part meva no hi ha cap recança per parlar absolutament de tot per arribar a conformar una candidatura unitària que garantiria una victòria claríssima a la ciutat de Lleida i que respondria a l'anhel majoritari de la societat que ens reclama, precisament, unitat», ha explicat en l'entrevista. A més, ha recordat que «el Partit Demòcrata ja va acordar a la seva convenció municipalista que a les ciutats de més de 100.000 habitants intentaríem fer candidatures unitàries amb Esquerra Republicana per reforçar projectes netament independentistes i republicans».

«Ja he tingut contactes amb Miquel Pueyo per explorar les possibilitats d'un acord», ha assenyalat, i ha afegit que «a la tornada del mes d'agost haurem de veure exactament si hi ha camí o no hi ha camí». «Per part meva hi haurà totes les facilitats del món per arribar a un acord. Tot i que Esquerra, en termes generals, ja ha dit que considera que separats sumem més que anant junts, no deixaré d'insistir per intentar presentar un projecte potent». «La qüestió no és qui ha de ser alcalde o no, sinó si estem d'acord o no a fer una candidatura unitària. Jo dic, sense condicions, que estic per fer una candidatura unitària en què les dos principals forces sobiranistes de la ciutat sumem esforços i generem sinergies. És la meva aposta. Si ens posem d'acord en aquesta premissa, segur que ens entendrem amb tota la resta».


Comentaris

envia el comentari