Catalunya Diari

Postius pregunta al govern espanyol sobre la polèmica de les pilotes de goma a Lestonnac

Presenta una bateria de preguntes al Congrés que s'afegeixen a les que ja havia plantejat per qüestionant el desplegament d'agents armats a Lleida

Imatge de Lestonnac de Lleida amb les furgonetes de la Policia Nacional
Imatge de Lestonnac de Lleida amb les furgonetes de la Policia Nacional | LleidaDiari.cat

El diputat del PDeCAT al Congrés per Lleida, Toni Postius, presentarà una bateria de preguntes dirigides a l'executiu de Mariano Rajoy arran de la denúncia d'un grup de pares i mares del col·legi Lestonnac de Lleida que asseguren que els agents de la Policia Nacional desplegats al voltant de l'escola han donat als seus fills pilotes de goma de les que s'utilitzen com a material antidisturbis. Postius demana al ministeri de l'Interior si té coneixement d'aquests fets i reclama una investigació per aclarir les circumstàncies que haurien portat els agents a lliurar aquest material antiavalots a menors d'edat i, si s'escau, depurar responsabilitats.

  

  

La direcció de Lestonnac, que va detectar la presència de bales com la que l'1 d'octubre van buidar-li un ull a un home a Barcelona i que estan prohibides pel Parlament de Catalunya, ha posat els fets en coneixement dels Mossos d'Esquadra. En les seves preguntes al govern espanyol, Postius demana si donar bales de goma als nens es pot considerar una pràctica acceptable, i fins i tot si considera que això té alguna finalitat educativa o lúdica. «Ens sorprèn que s'acusi el sistema educatiu català d'adoctrinament per parlar de l'actualitat a les aules i que, al mateix temps, hi hagi funcionaris de l'estat que estiguin repartint material repressiu entre els escolars camuflat com si fos una joguina», explica Postius, que afegeix que si els fets es confirmessin, serien «molt greus».

Aquestes preguntes se sumen a una altra actuació parlamentària en què Postius també preguntava pel persistent desplegament d'efectius fortament armats del cos de la Policia Nacional davant d'aquesta mateixa escola. «Ja fa unes setmanes que vam demanar al ministeri de l'Interior que canviés la ubicació dels policies que estan desplegats a la comissaria de Lleida pels problemes que estan causant al col·legi Lestonnac». Es demana quan es pensa retirar aquest contingent extraordinari que és visible als carrers des de finals de setembre, per quin motiu han d'anar armats de forma tan explícita i es demana que com a mínim la seva presència sigui més discreta a les hores d'entrada i sortida dels menors del centre educatiu.

 

Postius també ha presentat preguntes que de moment no han rebut resposta, sobre el desplegament general de policies i guàrdies civils a Lleida en els últims mesos i sobre el cost d'aquest dispositiu extraordinari. S'ha preguntat sobre el nombre d'agents que han arribat, sobre la seva presència física permanent als carrers amb armes llargues i furgons, i sobre els diners que costa aquest dispositiu en conceptes com dietes o allotjament.


Comentaris

envia el comentari