Catalunya Diari

Postius proposa una 'tarifa plana' per pagar els impostos municipals

Postius proposa una 'tarifa plana' per pagar els impostos municipals| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

El regidor de CiU a Lleida Toni Postius ha proposat una tarifa plana per fraccionar els impostos i taxes municipals de caràcter anual perquè puguin saber amb antel·lació quant pagaran en total a l'Ajuntament i puguin planificar l'esforç fiscal mensualment, si així ho desitgen.

Postius ha fet la proposta aquest divendres migdia en roda de premsa per valorar l'expedient d'Ordenances Fiscals de la Paeria per al 2015 anunciat pel govern municipal, que encara no s'ha fet arribar als grups municipals, i per presentar algunes de les esmenes que farà el Grup de CiU.

"En el fons aquestes ordenances fiscals demostren una falta de model de planejament fiscal per part del govern socialista. La ciutadania vol saber on som, que es donin solucions i ajustar els impostos als serveis que es presten. La fiscalitat ha de servir per donar uns serveis de qualitat. Proposarem una tarifa plana perquè a l’hora de pagar els impostos ens trobem amb que no hi ha cap mena de criteri: l'IBI en quatre cops, la brossa arriba quan arriba, el de circulació i altres taxes en altres moments... no hi ha una planificació clara", ha afirmat Postius.

Segons ha explicat el regidor nacionalista, la tarifa plana suposaria sumar tots els impostos i taxes de caràcter anual que paguen les famílies i es donaria la possibilitat de sumar-les totes a principis d'any i fraccionar-les en un pagament mensual, cosa que permetria saber la quantitat total que es paga a l'ajuntament i ajudaria en la planificació de l'esforç fiscal mes a mes.

Paral·lelament, Postius ha anunciat que CiU presentarà esmenes de suport a l'emprenedoria ja que "en aquests moments ha d’haver-hi suport a l’emprenedor i al petit negoci. Sobta que no hi hagi cap mesura quan a Lleida hi ha molts negocis que han tancat i molta gent que voldrien tirar endavant els seus negocis però al veure el què els costa en impostos i altres tràmits es tiren enrere".


Comentaris

envia el comentari