Catalunya Diari

Postius repta Àngel Ros a formalitzar un tripartit de govern amb C's i PP en constatar que «sempre voten de la mà»

Considera que durant el 2016 s'ha constituït un tripartit unionista 'de facto' per tombar totes les iniciatives dels altres grups

Imatge del grup municipal de PDeCat | LleidaDiari.cat

El president del grup municipal del PDeCAT i Unió, Toni Postius, repta al paer en cap, Àngel Ros, a formalitzar un govern de coalició amb Ciutadans i el Partit Popular, després de constatar que el 2016 ha estat l'any en què s'ha materialitzat de facto aquest tripartit format pels tres grups unionistes de la Paeria. Postius, que aquest dilluns ha fet balanç de l'actualitat política a Lleida coincidint amb el pas de l'equador del mandat municipal, ha assegurat que «Ros no materialitza aquest pacte de govern perquè no té el valor de fer-ho per la mala imatge que li donaria», però assenyala que «a la pràctica ja estan governant junts, com demostra el fet que en l'últim any han anat de la mà en el noranta per cent de les votacions».

  

Postius contraposa aquesta realitat amb un primer any en què hi va haver «un intent de geometria variable que va permetre votar temes importants amb altres partits», cosa que avui no passa. «El PSC s'alia amb Ciutadans i el PP no només per anar en contra de totes les iniciatives del nostre grup, sinó sobretot per mantenir Lleida al marge del procés democràtic que ha de desembocar en el referèndum del l'u d'octubre», ha afegit. Des del PDeCAT es fa una crida a la societat lleidatana a la mobilització per estar al costat del govern de la Generalitat: «Des de Lleida hem d'enviar un missatge clar en el sentit que estem compromesos amb el procés i amb la democràcia». Toni Postius s'ha referit a les declaracions d'aquest matí d'Àngel Ros a El Matí de Catalunya Ràdio, on ha assegurat que Lleida es mantindrà al costat de la legalitat espanyola. «Quan l'he escoltat –ha dit- no sabia si era Ros o Rajoy. Cada vegada costa més distingir el discurs de l'un i l'altre. S'ha escorat cap a un discurs ranci que va en contra del 80% de la població que reclama que es posin les urnes».

Postius també ha fet balanç de l'activitat del grup municipal del PDeCAT i Unió en aquests dos primers anys de mandat, «on hem exercit la feina de fer una oposició exigent i fiscalitzadora» amb l'objectiu d'assolir el canvi en les eleccions vinents davant un model «clarament esgotat» després de quaranta anys. «Hem presentat 437 preguntes en comissions provinents de demandes directes dels ciutadans, més de 80 propostes de resolució i 34 mocions, de les quals dinou conjuntament amb altres grups», entre altres iniciatives, com ara les 50 reclamacions davant la Comissió de Garanties d'Accés a la Informació Pública (GAIP), resoltes totes a favor del PDeCAT, posant de manifest les llacunes de l'equip de govern en matèria de transparència.


Comentaris

envia el comentari