Catalunya Diari

Postius urgeix a construir la macrorotonda prevista fa 21 anys a la LL-11 per acabar amb els embussos a Copa d’Or

Postius urgeix a construir la macrorotonda prevista fa 21 anys a la LL-11 per acabar amb els embussos a Copa d’Or| Redacció - Fotografia: CiU Lleida

 

El president del Grup Municipal de Convergència i Unió, Toni Postius, ha manifestat que un dels principals problemes que dificulten la mobilitat a Lleida són els embussos crònics que es registren en alguns punts de la ciutat. Aquest és el cas dels col·lapses diaris que tenen lloc a la rotonda de la cruïlla entre l'avinguda de Miquel Batllori i l'avinguda de l'Estudi General, a Copa d'Or.

Postius, que aquest dimarts s'ha desplaçat fins a aquest punt, ha concretat que l'endèmic coll d'ampolla de trànsit que s'hi forma, podria tenir els dies comptats amb la definitiva execució de la macrorotonda de la LL-11, a la partida Copa d'Or, prevista en el proper Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM). "De fet, aquesta obra ja estava prevista en l'anterior POUM de 1995-2015", ha afegit. "Portem 21 anys esperant a que es posi en marxa una obra cabdal per acabar amb els col·lapses diaris i l'equip de govern segueix sense posar-hi fil a l'agulla, escudant-se en què estem davant d'un problema concret en hores punta", apunta.
 
Davant la inacció de l'executiu municipal, Postius planteja com a solució desenvolupar "amb màxima celeritat" allò que es disposa al nou POUM, és a dir, construir la rotonda que ja estava planificada en el POUM anterior. En aquest sentit, ha explicat: "No podem esperar uns altres 21 anys més d'incompetència o desídia en l'execució d'aquest projecte que pot acabar amb els problemes crònics de trànsit en aquesta entrada a Lleida".
 
Postius lamenta que al llarg d'aquestes dues dècades en què aquesta obra ha dormit en un calaix, "s'han perdut moltes oportunitats de finançament, aprofitant la instal·lació d'equipaments comercials en aquesta zona –ha afirmat-, a banda de moltes hores de cues als vehicles que diàriament han de passar per aquest punt viari".
 
Regulació semafòrica intel·ligent
Aquesta no és la primera vegada que des del Grup Municipal de CiU es denuncia la inacció de l'equip de govern atès que el passat setembre ja va presentar una proposta de resolució plantejant la necessària reordenació dels accessos i una regulació semafòrica intel·ligent per descarregar el trànsit en aquest indret com a solució momentània a la prèvia construcció de la macrorotonda "perquè el trànsit seguirà incrementant-se en aquesta zona d'expansió comercial", ha puntualitzat.
 
Al seu parer, la introducció d'una regulació semafòrica intel·ligent a la ciutat permetria una variació dels temps d'espera dels semàfors, en funció de les necessitats de cada moment, de forma automàtica o manual. Aquest sistema canviaria la regulació semafòrica existent a Lleida que, actualment, es limita a donar pas alternatiu a vianants i vehicles cada cert temps.
 
Per una altra part, Postius també ha recordat que un altre vial pendent d'executar-se en la seva totalitat és l'avinguda Onze de Setembre, del qual en resta per fer-se el tram del carrer Joc de la Bola fins a l'Avinguda Pius XII. "Demanarem que sigui una actuació prioritària, atès que permetria una segona ronda que permetria una circumval·lació de trànsit que descarregaria el Passeig de Ronda, l'Avinguda de Pinyana i sobretot, fruit d'una mala planificació urbanística, l'entrada a Lleida per la carretera d'Osca", ha concretat.


Comentaris

envia el comentari