Catalunya Diari

El PP insta a la Paeria a prohibir el pas de bicicletes per l'Eix Comercial

També demana que es millori la senyalització del Passeig de Ronda

Imatge del carril bici al Passeig de Ronda
Imatge del carril bici al Passeig de Ronda | LleidaDiari.cat

El regidor i portaveu del PP, Joan Vilella, ha manifestat aquest dilluns que presentaran una proposta per instar a l'Ajuntament de Lleida a què prohibeixi la circulació de bicicletes per tot l'Eix Comercial de Lleida, «amb la finalitat de preservar la seguretat dels vianants, ja que molts ciclistes circulen per l'Eix Comercial a una velocitat temerària i imprudent». Vilella ha remarcat que, a més, ja existeix una Ordenança Municipal de Circulació, que actualment s'incompleix en la seva totalitat, mitjançant la qual, i segons l'article 59, la Paeria pot prohibir la circulació de bicicletes per l'Eix Comercial, «aleshores és tan fàcil i senzill com fer complir aquesta Ordenança», i ha afegit que per fer-ho visible «és necessari que s'instal·li al llarg de l'Eix Comercial senyals amb la corresponent prohibició de circulació de bicicletes».

 

Queixes dels veïns del barri

Joan Vilella ha dit que des del Grup Municipal del Partit Popular «no fem més que recollir les queixes que rebem de molts veïns i comerciants molestos per la circulació de bicicletes per l'Eix Comercial» i ha afirmat que «és del tot necessari adoptar aquesta mesura per garantir la seguretat dels vianants i compradors i evitar que hàgem de lamentar alguna desgràcia personal». Finalment, en aquest mateix sentit, Vilella ha remarcat que també és necessari i urgent senyalitzar adequadament el carril bici del Passeig de Ronda, ja que, actualment, es confon amb la resta de la vorera i ha lamentat que «aquesta deficient senyalització està provocant, segons els mateixos veïns, accidents al no distingir els vianants el carril bici de la resta de la vorera».

En aquest sentit, cal destacar l'aposta de l'Ajuntament de Lleida pels carrils bici, ja que darrerament s'ha incrementat el seu desplegament a la ciutat. El passat mes de març la Paeria ha iniciat les obres d'ampliació i millora del carril bici ubicat a la Rambla d'Aragó, en el tram entre el carrer Ramon i Cajal i Canonge Brugulat, que abasta una superfície d'actuació de prop de 900 metres quadrats. Els treballs comportaran l'ampliació del carril bici en l'àmbit de calçada i la seva protecció per un escocell corregut. El carril bici, de doble sentit, passarà de tenir una amplada aproximada d'entre 1,20 i 1,50 metres a 2,40 metres, un fet que dotarà de major comoditat i seguretat els usuaris de bicicleta, i a més a més estarà segregat de la zona de vehicles. A més, el responsable d'urbanisme ha destacat que «durant els mesos d'estiu es portarà a terme la prolongació del carril bicicleta entre el Pont de la Universitat i la Rambla d'Aragó, amb què es deixarà pràcticament enllestit el carril bicicleta que uneix l'eix nord-sud de Lleida»


Comentaris

envia el comentari