Catalunya Diari

La Prefectura de Trànsit a Lleida posa en marxa la cita prèvia

La Prefectura de Trànsit a Lleida posa en marxa la cita prèvia| Redacció - Fotografia: DGT

 

La Prefectura provincial de Trànsit a Lleida atendrà als ciutadans a partir del proper dia 1 d’octubre mitjançant el sistema de cita prèvia que la Direcció General de Trànsit (DGT) està implantant a tot el país. Així ho ha anunciat aquest dilluns la subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, juntament amb la directora de la Prefectura provincial de Trànsit, Mª José Soler.

  

L'objectiu d'aquest nou servei, segons ha explicat Manso, és "per una banda, millorar l’atenció al ciutadà evitant d’aquesta manera les esperes o desplaçaments innecessaris a l’oficina, i per l'altra, organitzar i distribuir de forma més homogènia l’atenció als usuaris evitant les aglomeracions en determinades franges horàries". En aquest sentit, ha comenat que aquest nou servei "està dins la línea de Reforma de l’Administració de l’Estat per a fer-la més àgil i propera al ciutadà".

  

 

  

Totes aquelles persones que hagin de realitzar algun tràmit relacionat amb vehicles, conductors i sancions podran sol·licitar la cita prèvia a partir d'aquest dimarts, dia 24 de setembre, a la pàgina web de la DGT entrant a la secció 'Cita Prèvia Tràmits'. 

  

 

  

L’usuari caldrà que seleccioni l’oficina on necessita fer el tràmit i, posteriorment, haurà de seleccionar el tipus de gestió:

  

-Conductors: inclou tràmits de pròrroga i duplicat del permís de conduir, canvi de domicili i d’altres modificacions de dades del permís de conduir, obtenció del permís internacional de conduir i exàmens per a obtenir el permís.

  

 

  

-Vehicles: inclou tràmits de matriculació, canvi de titularitat i baixa de vehicles, duplicat del permís de circulació, compulses de documentació, canvis de domicili i modificació de dades dels permisos de circulació i informes  de titularitat de vehicles.

  

 

  

-Sancions: inclou tràmits sobre consulta de sancions i consultes relatives a saldo de punts del permís i pèrdues de vigència del permís.

  

 

  

-Altres tràmits: inclou tràmits sobre bescanvis de permisos de conduir de països comunitaris, autoritzacions especials de circulació i altres tràmits no inclosos en els apartats anteriors.

  

 

  

Un cop seleccionat el tràmit necessari, el sistema genera una nova finestra on el ciutadà haurà d’omplir un formulari amb les dades personals. L’aplicació facilitarà després els dies i hores disponibles per a fer l’elecció. En un principi, el sistema oferirà cites per a deu dies següents a la data en la que es formalitza la cita. Un cop s’hagi seleccionat dia i hora, l’aplicació sol·licitarà a l’usuari la confirmació de la mateixa. Posteriorment, l’usuari obtindrà, prement el botó 'obtenir recordatori' un document on hi constaran les dades de la cita i l’adreça de la prefectura seleccionada.

  

 

  

Els usuaris poden obtenir els impresos necessaris a http://www.dgt.es/portal/es/oficina_virtual/ (Apartat Trámites y Multas: Jefatura Virtual).

Comentaris

envia el comentari