Catalunya Diari

Bequen un estudi lleidatà sobre el 'moviment antivacunes' a les xarxes

L'equip investigador ha analitzat la relació entre aquests missatges i el dubte o rebuig a les vacunes

Imatge de l'investigadora lleidatana Agnès Huguet
L’atenció primària de Lleida obté la I Beca de la Societat Catalana de Pediatria per un estudi sobre els efectes del moviment antivacunes a les xarxes socials | LleidaDiari.cat

Un equip de professionals de l'atenció primària de Lleida, liderat per la pediatra del CAP Rambla Ferran Agnès Huguet, ha obtingut la I Beca de la Societat Catalana de Pediatria pel seu projecte 'Vacil·lació en la vacunació en la població i desconstrucció dels missatges antivacunes en xarxes socials'.

L'objectiu d'aquest estudi ha estat analitzar si hi ha una relació entre el dubte o rebuig a la vacunació d'una part de la població i els missatges del moviment antivacunes a les xarxes socials. Concretament, el projecte pretén caracteritzar la població amb dubtes o rebuig cap a la vacunació i determinar els seus coneixements i opinions sobre les vacunes.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L'estudi també analitza els missatges a les xarxes socials per poder proposar intervencions eficaces per incrementar la cobertura vacunal a l'atenció primària i, al mateix temps, empoderar els professionals sanitaris per lluitar contra les informacions falses i enganyoses.

Una de les 10 principals amenaces per a la salut mundial

L'estudi s'inicia arran del fet que l'any 2019 l'Organització Mundial de la Salut va qualificar la vacil·lació en la vacunació originada pels moviments antivacunes com una de les 10 principals amenaces per a la salut mundial i, l'any 2020, cridava a l'acció per lluitar contra les notícies falses.

Juntament amb Agnès Huguet formen part de l'equip investigador Marta Ortega, metgessa de família i coordinadora de la Unitat de Suport a la Recerca de Lleida; Eva M. Artigues, infermera i doctora en Salut, i Quim Sol, tècnic estadístic, tots ells professionals de l'atenció primària de l'Institut Català de la Salut a Lleida i investigadors de la Fundació de Recerca en Atenció Primària IDIAP Jordi Gol i Gurina. La beca, en col·laboració amb Sanofi Pasteur, va ser atorgada el passat divendres, 5 de febrer, a la III Jornada de Vacunes en Pediatria d'Atenció Primària que es va celebrar a Vilanova i la Geltrú.


Comentaris

envia el comentari