Catalunya Diari

Els premis Literari i Fotogràfic Baros contra l’obesitat arriben a la seva desena edició

Els guardons els atorga el Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova

Imatge d'una de les fotografies premiades als premis Baros de Lleida

El Servei d'Endocrinologia i Nutrició de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova i el Grup d'Obesitat de la Societat Espanyola d'Endocrinologia i Nutrició (SEEN) han atorgat els premis Literari i Fotogràfic BAROS (premiobaros.org), que enguany arriben a la seva desena edició, amb l'objectiu de sensibilitzar la població sobre l'obesitat i contribuir a la millora de l'estat anímic dels pacients a través de relats, poesia i imatges.

Els premis BAROS consisteixen en un concurs literari i fotogràfic amb un denominador comú: l'obesitat. «L'obesitat és un trastorn que no sempre és ben entès ni acceptat per la societat. Els relats i les fotografies que es presenten al concurs són una eina de suport per a aquelles persones que pateixen una malaltia i que sovint se senten estigmatitzades per la societat», afirma Albert Lecube, cap del Servei d'Endocrinologia i Nutrició de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, professor de la UdL i coordinador dels premis. Els guardons estan dotats amb 600 euros en cada categoria del Primer Premi i dos accèssits de 300 euros cadascun.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El relat guanyador és un breu poema que mostra l'amor d'una nena petita cap a la seva mare

El relat 'Diálogo de niñas', de Juana María López Roig (Guadalajara, Espanya) i la fotografia Puedes, de Rocío Meseguer Suárez (Murcia, Espanya), han resultat guanyadors en l'actual convocatòria. Aquest any s'han rebut 176 manuscrits i 118 fotografies, i una tercera part dels participants procedeixen de Llatinoamèrica. El relat guanyador és un breu poema que mostra l'amor d'una nena petita cap a la seva mare amb obesitat i com aquesta actitud es contraposa a la mirada crítica que una amiga expressa davant la malaltia de la mare. Els accèssits a aquesta categoria han estat concedits a Avatares, de Miquel Àngel Rei Hellín (Madrid, Espanya), i Un gran amor, de Louis Bertoni (Port-au-Prince,Haití).

Pel que fa al Premi Fotogràfic, la instantània guardonada «és un crit d'ànim als pacients amb obesitat en la seva lluita contra la malaltia», explica Lecube. Les altres dues fotografies guardonades són Cardiosaludablemente minimalista, de Francisco Javier Domínguez García (Jerez de la Frontera, Espanya), i Ola y adiós, de Pedro Otero Muñoz (Madrid, Espanya).


Comentaris

envia el comentari