Catalunya Diari

Presentaran una moció contra l'increment de taxes de les escoles bressol de Lleida

Porta recollides més de 1.175 signatures contra l'encariment del 151% d'aquest servei previst per al curs vinent

Imatge d'una pancarta contra l'increment de taxes a l'escola bressol de la Mitjana de Lleida
El col·lectiu EBLleidaenlluita presentarà una moció contra l'increment de taxes de les escoles bressol municipals | LleidaDiari.cat

El col·lectiu EBLleidaenlluita, format per mares, pares, AMPES i associacions de veïnes de la capital del Segrià, presentarà una moció al Ple de la Paeria contra la pujada que considera «desmesurada» de les taxes de les escoles bressol municipal prevista per al curs 2021-22.

Aquest moviment s'ha unit contra l'encariment del 151% de l'escola bressol lleidatana, plantejat pel govern municipal i aprovat provisionalment al Ple del 9 d'octubre, i ja porta recollides més de 1.175 signatures. Des d'EBLleidaenlluita no comprenen «la radicalitat i urgència d'aquesta decisió en un moment tan delicat per a moltes famílies lleidatanes, les quals han de conviure amb teletreball, ERTO, baixades de facturacions i quarantenes a causa de la pandèmia».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Segons expliquen, la voluntat del moviment EBLleidaenlluita, endegat des de fa parell de setmanes, és «aturar la pujada desmesurada de les taxes, continuar amb les actuals i exigir el manteniment de la qualitat del servei i la seva gratuïta en infants de 0 a 3 anys».

L'encariment es va aprovar provisionalment al Ple de l'Ajuntament el 9 d'octubre passat

Aquest encariment del servei es va aprovar provisionalment al Ple de l'Ajuntament de Lleida el 9 d'octubre passat, i modificaria l'Ordenança fiscal 2.11 del Serveis Educatius públics. Així ho recull el Butlletí Oficial de la Província (BOP) de Lleida del 14 d'octubre del 2020), i es deixa en exposició pública fins al dia 25 de novembre.

Des d'EBLleidaenlluita assenyalen que els textos corresponents al desenvolupament de les ordenances fiscals «no van ser visibles per a la ciutadania fins al dia 2 de novembre, quan es van publicar al lloc web de la Paeria de Lleida, a petició explícita dels mateixos ciutadans». Per això, des d'aquest col·lectiu consideren que caldria allargar el període d'exposició pública del document als 30 dies, tal com preveu la llei. Amb la modificació de les taxes, la Paeria proposa apujar la quota dels serveis educatius de 0 a 3 anys un 151%, passant dels 91,35 euros actuals als 230 euros. Tot i això, la proposta inclou un sistema de tarifes progressives amb bonificacions de fins al 90% en funció de la renda familiar i el nombre de membres de la unitat familiar.

També reclamen que continuïn obertes dues de les divuit escoles bressols

EBLleidaenlluita, a més, reclama que continuïn obertes dues de les divuit escoles bressols municipals que la Paeria preveu tancar també de cara al curs vinent. Es tracta de l'Escola Bressol Municipal Vailet i l'Escola Bressol Municipal Germans Grimm, ambdues situades al barri del Clot de les Granotes. Adverteixen que el seu tancament «comportaria la negació d'educació bressol pública al propi barri i a rodalies (Hospitals i Zona Alta), així com dificultaria encara més la conciliació familiar i obligaria a traslladar a desenes d'alumnes a altres zones o a l'escola bressol privada». Així mateix, des d'EBLleidaenlluita aposten per tornar a les condicions dels serveis oferts el curs passat i que no es mantenen en l'actual, com ara la gratuïtat del servei d'acollida o l'existència del grup de P0 en totes les escoles bressol.

Més de 1.175 signatures recollides

Per altra banda, EBLleidaenlluita va iniciar una recollida de signatures a través de la plataforma change.org que, fins ara, ha aconseguit el suport de més 1.175 persones. S'hi pot participar fins el 17 de novembre, quan es donarà per tancada la campanya. A més, els representants d'EBLleidaenlluita sol·licitaran aquesta setmana una trobada amb l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, per tal de traslladar-li directament les principals preocupacions de les famílies afectades i les mesures ideades entre tot el col·lectiu.


Comentaris

envia el comentari