Catalunya Diari

Presenten a Lleida una aplicació de simulació sobre risc ambiental de la COVID

APP simul AIR evalua el risc de transmissió del virus en un espai determinat

Imatge de l'App d'Enginyers de Lleida

Enginyers Lleida presenta una aplicació de simulació sobre risc ambiental de COVID-19 | LleidaDiari.cat

Enginyers Lleida ha presentat  l''APP simul AIR (simular COVID), amb l'objectiu de conscienciar la població sobre la importància de la qualitat de l'aire i de com una bona ventilació pot reduir el risc de contagi.

Actualment, és considerada com una de les aplicacions més rellevants en la lluita contra la COVID-19. L'aplicació ha estat promoguda pels col·legis oficials d'Enginyers Tècnics Industrials des del Consell General de l'Enginyeria Tècnica Industrial d'Espanya (COGITI) i el Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Industrials de Madrid (COGITIM).

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Controlar la transmissió de la COVID-19 per via aèria

Ramon Grau, degà d'Enginyers Lleida, explica que «l'aplicació realitza simulacions que permeten comparar aquest risc en diferents escenaris per a espais interiors, on el virus SARS COV-2 pot transmetre a través dels aerosols, i contribuir així a controlar la transmissió de la COVID-19 per via aèria». «Així l'usuari facilita a l'aplicació dades com nombre de persones a la sala, característiques de la sala, ventilació... i avaluant el risc», explica Vicent Caballer, tècnic d'Enginyers Lleida.

El model ha estat actualitzat, considerant les noves dades disponibles sobre la capacitat de contagi de la SARS-COV-2 i la influència que estan tenint les noves variants. A més ja pot ser utilitzada en diferents idiomes per facilitar la seva difusió internacional. L'aplicació simul AIR està disponible en la pàgina web de COGITIM, i qualsevol persona pot descarregar-se-la el seu dispositiu mòbil, de forma gratuïta, a través de Google Play (per a dispositius Andorid) i també en l'APP Store de IOS (per a terminals iPhone / iPad).


Comentaris

envia el comentari