Catalunya Diari

Presenten un projecte de remodelació verda de la plaça Sant Joan amb 22 nous arbres

L’objectiu és convertir l’espai amb una zona de confort per a la ciutadania

Imatge del nou projecte de la plaça Sant Joan
La Paeria presenta un projecte de remodelació verda de la plaça Sant Joan amb 22 nous arbres | LleidaDiari.cat

La Comissió Informativa de Polítiques de la Gestió i Promoció de l'Habitatge i Transició Ecològica de la Paeria ha presentat un projecte de remodelació verda de la plaça de Sant Joan, consistent en la plantació de 22 nous arbres en tres dels laterals de la plaça i en la plantació de murs vegetals a l'altre lateral, en les parets de la passarel·la.

Les característiques complexes que té el ferm d'aquesta plaça han fet necessaris diferents estudis per determinar en quines ubicacions era possible plantar l'arbrat. S'han realitzat estudis arqueològics amb Patrimoni i també estudis tècnics i de serveis, perquè la proposta de disposició dels arbres encaixés amb les diverses conduccions que hi ha sota el terra de la plaça.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

S'obrirà un procés participatiu amb veïns, entitats cíviques i comerciants

Partint d'aquesta proposta tècnica, s'obrirà un procés participatiu amb veïns, entitats cíviques i comerciants sobre la remodelació verda de la plaça Sant Joan, que permetrà concretar el projecte definitiu per portar-lo a terme durant la plantació d'arbrat de l'hivern vinent. El tinent d'alcalde i regidor de Transició Ecològica, Sergi Talamonte, ha manifestat que «comencem el camí perquè Sant Joan deixi de ser una plaça dura i es converteixi en un nou espai verd de la ciutat. Un espai amb ombra i amb major confort per a la ciutadania». 

Talamonte ha explicat que la intervenció que es planteja suposarà «un canvi d'idea respecte al que és la plaça de Sant Joan i és una actuació que no reverteix molta complexitat: estem parlant de plantar arbres, vista la possibilitat que tenim i la seva senzillesa tenim molt clar que ho volem tirar endavant». Al mateix temps, Talamonte ha anunciat que «amb aquesta idea inicial, ancorada en el Pacte d'Entesa, des de l'Ajuntament de Lleida obrirem un procés participatiu per concretar el projecte, que esperem que sigui realitat l'hivern vinent». El projecte preveu plantar les mateixes varietats d'arbres que hi ha actualment a la plaça de Sant Joan: líquid àmbar i acer.


Comentaris

envia el comentari