Catalunya Diari

Els preus cauen una dècima al novembre a Lleida i situen la inflació en el 2,3%

Es tracta de la taxa més alta de Catalunya

Els preus van caure al novembre una dècima a la demarcació de Lleida i van situar la inflació anual en el 2,3%, sis dècimes menys que a l'octubre, segons ha informat aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Es tracta de la taxa d'inflació més alta de les quatre demarcacions catalanes. La taxa d'inflació a Catalunya ha registrat l'índex més baix des de l'abril, concretament un 1,9%, mentre que a l'Estat la inflació al novembre es va situar en l'1,7%, sis dècimes inferior a la registrada al mes anterior.

Recordatori dels preus a Lleida en els darrers mesos

Els preus van pujar dues dècimes a l'agost a Lleida en relació amb el juliol i van situar la taxa d'inflació anual en el 2,6%, la mateixa taxa que la registrada al juliol (2,6%), segons les dades publicades en el mes de setembre per l'institut d'estadística espanyol. La inflació a Lleida se situava llavors quatre dècimes per sobre de la registrada a Catalunya i a l'estat espanyol.

La caiguda de la inflació en una dècima del mes d'agost en termes anuals s'explica perquè el preu dels carburants, els paquets turístics i els allotjaments hotelers tot i pujar ho van fer amb menys intensitat que a l'agost de l'any passat. Per contra, mentre que aquestes cistelles del transport, oci i cultura i hotels, cafès i restaurants han refredat els preus per fer front a la desacceleració del sector turístic, la factura elèctrica i els preus de les fruites de temporades escalfaven la inflació.

En relació al mes de juliol, els preus van caure vuit dècimes al juliol en relació al juny a la demarcació de Lleida i van deixar la inflació anual en el 2,6%, segons va informar l'Institut Nacional d'Estadística (INE). La taxa registrada a Lleida va ser tres dècimes superior a la del conjunt de Catalunya (2,3%) i superava en quatre dècimes a la xifra d'inflació anual del conjunt de l'estat espanyol (2,2%). La inflació anual del juliol se situà una dècima per sota de la taxa anual registrada al juny al conjunt de comarques lleidatanes.


Comentaris

envia el comentari