Catalunya Diari

Primàries, per a què?

Primàries, per a què?| Joan Miquel Ballesté

 L’actual crisi de confiança en la política obliga els partits polítics a canviar en bona mesura les seves dinàmiques, la seva imatge i la seva credibilitat. I el millor sistema és democratitzant-se, apropant-se a la ciutadania i demanant al poble la seva participació, tant en propostes polítiques com en l’elecció de les persones que puguin portar a terme les noves demandes sorgides de la societat. ICV, des de l’any 2000, aplica el procés de primàries en l’elecció dels seus candidats, per a qualsevol tipus d’elecció, i si fins ara en el procés hi podien participar tots els militants i amics de l’organització, sigui com a elegibles o com a electors, ara hem volgut donar un pas endavant i obrim el procés a la participació de tota la ciutadania que ho vulgui, amb l’únic requisit d’estar domiciliat a la ciutat de Lleida i ser major de 16 anys, amb la documentació que ho acrediti.
 
Qui son els candidats? Després de recollir un nombre d’avals molt superior als necessaris en els dos casos, els candidats que optaran a ser escollit cap de llista per ICV en les properes eleccions municipals per Lleida, previstes per maig de 2015 són, per ordre de presentació: Josep Maria Carles, professor d’història, ex regidor d’ICV a l’ajuntament de la Seu d’Urgell i candidat a les darreres eleccions generals i autonòmiques i Eduard Baches, ex portaveu de la PAH a Lleida, activista del 15-M i de moviments socials. El pas següent és realitzar una campanya per tal de què les propostes de cadascú puguin arribar als votants d’esquerres i a tota la ciutadania en general i per la qual cosa sortirem als carrers i barris de Lleida a explicar el programa, els nostres candidats parlaran amb la gent i exposaran el seu programa en un acte obert a celebrar a la Plaça Ricard Vinyes el proper dia 3 d’octubre a les 19.30 hores. La campanya de primàries acabarà els dies 7 i 8 d’octubre, en què tothom que ho desitgi podrà votar en urna situada a la Plaça Paeria dins de l’horari laboral els dos dies.
 
Aquests últims anys la societat lleidatana ha estat especialment activa, principalment com a resposta a aquesta estafa anomenada crisi, i han estat moltes les iniciatives socials que han sorgit des de baix, com el moviment 15-M, les diferents marees com la groga (ensenyament), blanca (sanitat), verda (PAH), negra (funcionaris), taronja (serveis socials) o lila (dones) a més de Plataformes d’aturats o de treballadors d’empreses en crisi, i en gairebé totes ICV amb els seus militants hi ha estat present. Gairebé sempre des de l’anonimat, ajudant a canviar un sistema, perpetuat també a la nostra ciutat en unes polítiques antisocials i de defensa d’unes classes poderoses, en què l’únic cert és que s'ha desballestat l’estat del benestar i que s'ha fet una política de privatitzacions en l’àmbit municipal que fica a favor d’uns pocs els serveis que haurien de ser propietat de tots. Per tot això des d’ICV Lleida creiem que aquestes properes eleccions municipals hem de ser capaços de presentar propostes unitàries d’esquerres i progressistes, en les que la majoria natural de la població s’hi pugui veure reflectit. M’agradaria des d’ICV fer una crida als altres partits polítics i moviments socials a poder-nos aglutinar en una mateixa candidatura. Encara hi som a temps i la societat ens ho demana.
 
Joan Miquel Ballesté, president ICV Terres de Lleida


Comentaris

envia el comentari