Catalunya Diari

Professionals sanitaris de Lleida publiquen una guia sobre lactància materna

Es lliurarà de forma gratuïta a totes les embarassades ateses a l’atenció primària

Imatge dels professionals amb la guia
Imatge dels professionals amb la guia | LleidaDiari.cat

Un grup de professionals de pediatria, d'infermeria i llevadoria de l'Institut Català de la Salut (ICS) a Lleida han publicat una guia sobre lactància materna i cura del nadó que es lliurarà de forma gratuïta a totes les dones embarassades quan es visitin a l'atenció primària. Porta per títol Soc aquí, mare! i ha estat coordinada per Mireia Ortiz, pediatra, neonatòloga i IBCLC (consultora certificada en lactància materna) de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova; Ramon Capdevila, pediatra del CAP Borges Blanques i expert en lactància materna, i Yolanda Florensa, llevadora de l'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) de Lleida, amb la col·laboració d'altres professionals de pediatria i infermeria.

La guia explica els beneficis de la lactància materna per a la mare i per al nadó, ofereix consells i explica quines són les millors posicions per alletar a través de dibuixos. El manual també informa sobre les possibles dificultats en la lactància, ―com s'extreu la llet i com s'ha de conservar, entre altres aspectes. A més, facilita els contactes amb els grups de suport a l'alletament, webs d'interès i recursos a la xarxa.

La segona part de la guia està dedicada a la cura del nadó

La segona part de la guia està dedicada a la cura del nadó, amb consells pràctics i útils per als pares des que reben l'alta hospitalària. Així, parla de la pell dels nadons, la higiene, la cura del melic, el son, el plor o les vacunes, entre altres. Finalment, dona consells per evitar accidents ―com ara caigudes, ennuegaments o cremades― i explica com utilitzar els sistemes de retenció infantil als vehicles.

Amb aquesta guia es posa de manifest el compromís, per part de l'atenció primària i hospitalària pediàtriques, a l'hora de potenciar un cop més el suport a l'alletament matern. D'altra banda, complementa la tasca iniciada a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida per aconseguir el reconeixement com a Hospital IHAN, sigles que responen a la Iniciativa per a la Humanització de l'Assistència al Naixement i la Lactància, avalada per Unicef.

La guia s'ha presentat avui a llevadores i altres professionals de pediatria, a la sala d'actes de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, i es començarà a distribuir a partir de demà a tots els centres d'atenció primària de Lleida.

Una mare rebent informació
Una mare rebent informació | LleidaDiari.cat

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari