Una professora de la UdL és la nova presidenta del Panell de Sòls de la FAO

Poch,a la segona fila, cinquena per l'esquerra, amb els integrants del Panell a Roma

Poch,a la segona fila, cinquena per l'esquerra, amb els integrants del Panell a Roma | Global Soil Partnership

 

La catedràtica d'Edafologia de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida (UdL), Rosa M. Poch, presidirà fins al 2021 el Panell Intergovernamental de Sòls (ITPS) de la FAO. Poch, va ser nomenada divendres passat a Roma, en la novena sessió d'aquest grup dedicat als principals problemes del sòl a escala mundial, com ara la desertificació o el canvi climàtic. Professora a la UdL des del 1992, Poch és l'única representant de Catalunya i l'Estat espanyol i una de les cinc europees al Panell, format actualment per 27 experts d'arreu del món.

 

Entre els reptes més immediats de l'ITPS, estan l'organització d'un congrés sobre erosió de sòls a la primavera, al que seguirà un sobre biodiversitat i un altre sobre fertilitat de sòls, sense oblidar l'avaluació del cost de les mesures de conservació dels sòls, els mapes del potencial dels sòls per segrestar carboni, d'erosió i de salinitat, i l'actualització de l'informe de l'estat dels recursos mundials de sòls, explica la presidenta. Rosa M. Poch és membre del grup de recerca de Sòls i Aigües de l'ETSEA. Coordinadora del màster interuniversitari de Gestió de Sòls i Aigües, les seves línies d'investigació se centren en la gènesi i micromorfologia de sòls, temes de degradació i conservació, i geoarqueologia. També és editora en cap de la revista Spanish Journal of Soil Science.

 

La UdL, un referent a tot el món

Tres graduats i màsters per la Universitat de Lleida (UdL), l'Àlex Falces, la Josephine Iglesias i el Pau Millera, són actualment docents a la carrera d'espanyol a la Binhai School of Foreign Affairs de la Xina. Mentre que per a Falces serà el seu tercer any a Binhai, la Josephine Iglesias i el Pau Millera s'han incorporat fa pocs dies al cos docent d'aquesta escola que depèn de la Universitat de Tianjin. Els tres donen classes en la titulació que equivaldria al grau de Filologia Hispànica de la UdL, però amb més continguts d'aprenentatge bàsic de llengua i cultura espanyola, i en els cursos preparatoris per als diplomes DELE, els títols que acrediten les competències d'espanyol que expedeix l'Instituto Cervantes.