Catalunya Diari

El programa d’ecoactivitats de tardor comença diumenge amb una proposta per observar artròpodes

L’activitat convida la ciutadana a explorar la biodiversitat urbana i consta de dues parts: un passeig pels Camps Elisis per cercar aquests petits animals i una observació oberta a tothom a la plaça de Blas Infante

L'Ajuntament de Lleida dona el tret de sortida aquest diumenge el programa d’ecoactivitats de tardor amb una primera proposta d’observació d’artròpodes a la ciutat.
 

L’activitat permet explorar la biodiversitat urbana més propera i convida els i les assistents a descobrir les curiositats dels insectes, aràcnids, miriàpodes i altres tipus d’artròpodes que conviuen amb les persones diàriament.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Aquestes éssers vius no són molt populars entre la població, però fan funcions imprescindibles als ecosistemes. La descoberta es farà de la mà de Marina Lee, entomòloga experta en aquest àmbit.

Imatge d'una ventada en un dia de tardor
El programa d’ecoactivitats de tardor comença diumenge amb una proposta per observar artròpodes | Arxiu

Activitats per apropar la natura a la ciutadania

L’ecoactivitat d’aquest diumenge es desenvoluparà de les 10.00 hores a les 14.00 hores en dues parts: d’una banda, de les 10.00 a 12.00 hores es farà un recorregut als voltants dels Camps Elisis per buscar aquests petits animals. En aquest cas, cal fer inscripció prèvia. 
 

D’altra banda, de 12.00 a 14.00 hores, hi haurà un punt d’observació d’insectes a la plaça de Blas Infante, oberta a tothom, perquè amb l’ajuda de lupes binoculars es pugui fer l’exploració. Aquesta primera iniciativa del programa compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.
 

El nou programa d’Ecoactivitats de tardor per aquest 2021 ofereix un seguit d’activitats per apropar la natura i el medi ambient a la ciutadania. Hi ha visites guiades, caminades, pedalades, punts d’observació de la biodiversitat, etc. Es pot consultar la informació del programa al web de l’apartat de Transició Ecològica, on també s’indica com fer les inscripcions a cada proposta. 


Comentaris

envia el comentari