Catalunya Diari

Un programa de televisió torna a situar a Lleida com una ciutat amb platja

Asseguren que a la costa de Lleida s'han arribat a produir onades de fins a sis metres

Imatge de la suposada platja de Lleida
Imatge de la suposada platja de Lleida | @PostureigLleida

Sí. Tornem a estar igual. Si no és que els lleidatans no vulguem una mica de mar, de sol, de sorra... el que passa és que per molt que ho diguin per la televisió, Lleida mai tindrà platja. Per enèsima vegada, els lleidatans van poder riure aquest dimecres amb les notícies, en aquest cas, de laSexta. En una notícia sobre la meteorologia, es va poder llegir que «en punts de la costa de Lleida, les onades van superar els sis metres d'altura». A més a més, del titular, la informació l'acompanyaven amb una fotografia en la qual es podia veure un home passejant per la vora del mar.

Davant aquesta nova relliscada dels mitjans de comunicació en relació a la seva noció sobre geografia, les xarxes socials es van emplenar de captures de pantalla, de retuits i de bromes relacionades amb el tema. Tant és així, que el Postureig de Lleida va manifestar la seva intenció de crear una PostuXapa per solidària per a «donar classes de geografia a la gent de la tele». En aquest sentit, afegeix amb un toc d'humor que «No esteu sols, us ajudarem!».

Més relliscades sobre la suposada platja de Lleida

Però cal recordar que aquesta no és l'única vegada que es difon una informació similar. El passat mes de setembre, el diari esportiu Sport el que va utilitzar una fotografia de la Vuelta Ciclista a Espanya en una ciutat costanera, per a informar en el titular de què el belga Jelle Wallays s'havia imposat a Lleida. El titular és correcte, ara bé, la fotografia en referir-se a Lleida, un pèl desencertada. Les xarxes no van trigar a fer-se ressò d'aquesta notícia i, una vegada més, el Postureig de Lleida va ser un d'ells. «L'arribada de la Vuelta a la platja de Lleida va quedar certament estupenda», va afirmar amb humor el personatge. 

En una altra ocasió i també laSexta, durant l'emissió de la notícia que algunes platges catalanes havien despertat amb la plantada de desenes de creus grogues en suport als «presos polítics», també va anomenar a Lleida. Tal com es podia veure a les imatges que ràpidament van córrer per les xarxes socials, el titular de la notícia explicava: «Els CDRs han clavat milers de creus grogues en diverses platges de Girona i Lleida...». L'alarma no va trigar a saltar a les xarxes on, fins i tot, personatges del panorama polític com Gabriel Rufián (ERC) van compartir la captura de la imatge amb el titular erroni. També el Postureig de Lleida va voler fer broma sobre l'errada televisiva i va publicar un vídeo des del mar on animava a passar uns dies «a la platja de Lleida».

  

No obstant això, després de l'errada que va cometre laSexta, setmanes després en un vídeo de la ràdio los40 apareix la paraula Lleida lligada a la costa. Concretament ens referim al vídeo que va publicar los40 on es feia un repàs de la procedència dels ex concursants del programa Operación Triunfo. Lorena Gómez, guanyadora del programa el 2006 i natural de Lleida, també apareixia al mapa representant a la capital del Segrià però, a l'hora de ficar-la en el mapa, ho van fer en una zona costanera de Girona. Malgrat tot, a Lleida, seguim sense platja.


Comentaris

envia el comentari