Catalunya Diari

Prohibeixen la revista de la Paeria del mes de març per ser «electoralista»

Arran d'una denúncia de Junts per Catalunya que alertava de continguts amb al·lusions clares a les fites aconseguides

Imatge de la portada de la revista
Imatge de la portada de la revista | La Paeria

La Junta Electoral de Zona (JEZ) a Lleida va acordar aquest dimarts prohibir a la Paeria la difusió de la revista municipal del mes de març en veure-hi continguts clarament electoralistes. Ho va fer en estimació a una denúncia interposada per Junts per Catalunya que alertava de continguts amb «al·lusions clares» a les «fites» aconseguides per l'Ajuntament durant el mandat.

D'aquesta manera, la JEZ considera que la referència als projectes de l'enllumenat públic de Cappont, la passarel·la del Liceu Escolar i la millora de l'accés en bicicleta als barris així com la segona fase de l'aiguamoll de Rufea, són «fets aconseguits que no es poden publicar en període electoral».

Consideren que atempta contra els principis d'objectivitat i transparència

A la denúncia de JxCat es valora que la campanya de difusió de la revista 'La Paeria' del mes de març, atempta, pel seu contingut, de forma clara contra els «principis d'objectivitat i transparència que han de presidir en tot moment els processos electorals», així com el principi d'igualtat entre els actors electorals.

Així mateix, la qualifica «d'electoralista i partidista» i que en cap cas és «imprescindible per la salvaguarda de l'interès públic o pel correcte desenvolupament dels serveis públics». Segons JxCat, la difusió de la revista es pot reprendre un cop acabat el període electoral, i d'aquesta manera es possibilita que els ciutadans estiguin informats sense alterar la neutralitat en plena campanya.

L'Ajuntament d'Alcarràs desafia la Junta Electoral amb una nova pancarta

L'Ajuntament d'Alcarràsha retirat aquest dimarts la pancarta que reclamava la llibertat dels presos polítics i l'estelada que penjaven de la façana del consistori. Ho ha fet per acomplir el requeriment de la Junta Electoral de zona que n'obligava la seva retirada. Segons ha explicat l'alcalde del municipi, Miquel Serra, l'Ajuntament d'Alcarràs va rebre una notificació de la Junta Electoral de Zona la setmana passada arran d'una denúncia de Ciutadans en què es demanava la retirada de pancartes, símbols independentistes i la bandera esteladaque penjaven de la façana del consistori.

Després que l'Ajuntament enviés un recurs al·legant un defecte de forma, la Junta Electoral va rectificar l'errada i va tornar a enviar aquest divendres un requeriment que ordenava retirar tota la simbologia en un termini de 24 hores.


Comentaris

envia el comentari