Catalunya Diari

El projecte de l'alberg divideix el barri de Pardinyes de Lleida

L’equip de Govern inicia una sèrie de trobades amb les entitats que formen part de la Fundació per explicar per què s’ha escollit aquest equipament

La tinent d'alcalde Jordina Freixanet i la regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, s'han reunit amb els representants la Fundació Privada Pardinyes, per informar-los que l'Ajuntament de Lleida contempla fer compatible la històrica reivindicació veïnal d'una residència per a la gent gran al barri, amb el projecte d'un equipament comunitari de múltiples usos.

Jordina Freixanet ha explicat al finalitzar la reunió que no només són compatibles ambdós equipaments, sinó que «en el nostre model de ciutat hem de fer que ho siguin, perquè en els espais de comunitat hi puguin viure el màxim de persones possibles». Freixanet ha comunicat als representants de la Fundació Privada que en la contractació de la redacció del projecte de l'equipament comunitari de múltiples usos, que està actualment en fase de licitació, surt específicament que hi ha una reserva d'espai per a fer la residència per a la gent gran.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge del cartell creat pels veïns de Pardinyes
L'Ajuntament fa compatible la residència de Pardinyes amb l'equipament comunitari de múltiples usos | LleidaDiari.cat

Disculpes per si no hi ha hagut prou diàleg

La tinent d'alcalde també ha agraït a la Fundació que hagin exposat totes les seves reivindicacions i s'ha disculpat per si no hi ha hagut prou diàleg, davant la qual cosa ha anunciat que avui el Govern municipal iniciava una sèrie de trobades amb les entitats del barri. «La setmana vinent n'hi haurà una altra, de la tinent d'alcalde i regidora d'Educació, Sandra Castro, i de la regidora Sall amb les AMPEs del barri, que continuarà amb la resta d'entitats veïnals, les vegades que faci falta, per explicar per què s'ha escollit aquest equipament, per què aquest model i per què s'ha triat aquest solar», ha explicat.

Per part de la Fundació, Jacinto Pernia ha valorat positivament que s'hagi obert aquesta línia de diàleg, que sempre contribuirà a millorar el projecte.

La resposta de Pardinyes per la Dignitat

Pardinyes per la Dignitat, per la seva banda, ha cregut oportú fer un pas més en la seva mobilització i amb l'objectiu de visualitzar que també hi ha veïnes i veïns que creuen que Pardinyes pot ser tan bon emplaçament, com qualsevol altre barri de la ciutat, defensen que el barri pot acollir aquest alberg i conviure amb altres usos i amb la resta del veïnat.

És amb aquest objectiu que han imprès petits domassos per penjar als balcons del barri amb el text: «Si a la residència, si a l'alberg, sí a la convivència» i que ja es poden veure pels carrers. La Plataforma Pardinyes per la Dignitat, continuarà treballant per desmuntar estereotips, creences i actituds racistes, aporofòbiques i xenòfobes.


Comentaris

envia el comentari