Catalunya Diari

Projecte per impulsar una Xarxa d’Ajuda Mútua per fer front als efectes de la Covid-19

El Comitè d’Agermanament de Lleida amb aquesta ciutat colombiana ha acordat tirar endavant aquest projecte, per a facilitar recursos econòmics o materials a persones que ho necessitin

Imatge de la reunió per a formalitzar la xarxa d'ajuda mútua
Projecte per impulsar una Xarxa d’Ajuda Mútua a Lérida per fer front als efectes de la Covid-19 | LleidaDiari.cat

El Comitè d'Agermanament amb la ciutat de Lérida-Tolima, a Colòmbia, va acordar en una reunió celebrada ahir a la tarda tirar endavant un projecte per pal·liar els efectes de la Covid-19 entre la població d'aquesta comunitat, amb una dotació de 6.000 euros.

Aquest projecte permetrà donar suport al cobriment de necessitats bàsiques de persones o famílies en condicions de vulnerabilitat per la pandèmia en aquest municipi mitjançant la posada en marxa d'una Xarxa Solidària o d'Ajuda Mútua, que comptaria amb la col·laboració de l'Alcaldia Municipal, Defensa Civil i altres líders de la comunitat.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Identificació i caracterització dels possibles beneficiaris

El projecte s'iniciarà amb la identificació i caracterització dels possibles beneficiaris, als quals està previst lliurar recursos sigui en diners o en espècie, com ara aliments, medicaments, atenció sanitària, servei de compra i servei d'acompanyament telefònic, entre altres, comptant amb signatura del comprovant i registre fotogràfic de l'ajuda sol·licitada. Per últim, es vol també consolidar una base de dades de la població atesa i de les persones que han col·laborat i participat com a voluntàries en el suport mutu per a la conformació de la Xarxa.

Durant la reunió, que va estar presidida per la tinent d'alcalde d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, també es va fer un repàs de les actuacions desenvolupades i previstes en el marc de l'agermanament. La reunió va comptar amb la participació d'Alexandra Calvo, responsable de l'agermanament a Lérida-Tolima, i d'Ana Isabel Osorio, tècnica de la Comissió de la Veritat de Colòmbia a Europa de part de l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP).

 

Recepció a Ana Isabel Osorio

Precisament, ahir a la tarda la tinent d'alcalde Sandra Castro va mantenir una reunió amb Ana Isabel Osorio, dins de la ronda de trobades que aquesta activista pels drets humans a Colòmbia està liderant amb entitats i persones que vulguin unir-se als objectius del mandat de la Comissió de la Veritat de Colòmbia a Europa. Aquests objectius són promoure l'esclariment de la veritat en el conflicte colombià, el reconeixement de les víctimes, responsables i de la societat en general i la gestió de la convivència, de cara a evitar de repetir aquests fets. Aprofitant la visita d'Osorio a Lleida, s'han organitzat una sèrie de reunions i trobades amb persones, entitats ONGD i col·lectius colombians que treballen entorn de la lluita dels DDHH a Colòmbia des de la nostra ciutat.

La Comissió de la Veritat va ser creada en el marc de l'Acord Final per a la finalització del conflicte i la construcció d'una pau estable i duradora, subscrit entre el Govern de Colòmbia i les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia, com un mecanisme de caràcter temporal i extrajudicial del Sistema Integral de veritat, Justícia, Reparació i No Repetició, per a conèixer la veritat de l'ocorregut en el marc del conflicte armat, contribuir a l'esclariment de les violacions i infraccions comeses durant el mateix i oferir una explicació àmplia de la seva complexitat a tota la societat.


Comentaris

envia el comentari