Catalunya Diari

El projecte inclusiu 'Guau' de Lleida contribueix en l’adopció de 15 gossos

Aquesta segona edició del taller ha comptat amb 12 persones usuàries de l’Àrea d’Inclusió

Imatge d'una de les participants del projecte | LleidaDiari.cat

El projecte inclusiu 'Guau' ha contribuït en l'adopció de 15 gossos del Centre d'Acollida d'Animals de Companyia (CAAC) després que els usuaris del taller hagin treballat amb l'animal per ensenyar-los i millorar la seva salut.

En aquesta segona edició del curs han participat 12 persones usuàries de l'Àrea d'Inclusió, que s'han implicat en l'educació d'aquests animals. Els 15 exemplars amb els quals han treballat han aconseguit sortir en adopció, ja sigui a particulars a l'associació Amics del Segrià, entitat amb la qual la Paeria té conveni.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La setmana passada el taller va cloure amb una intervenció assistida amb cavalls a l'hípica Alcoletge

La setmana passada el taller va cloure amb una intervenció assistida amb cavalls a l'hípica Alcoletge Lleida, on els i les participants del projecte van interactuar amb aquests animals per beneficar les seves necessitats físiques, emocionals, socials i sensorials.

El projecte 'Guau' va posar-se en marxa l'any passat com a experiència pilot d'intervencions assistides amb animals perquè els i les usuàries de l'Àrea d'Inclusió interactuessin amb els gossos del CAAC de Lleida. El taller va tenir una bona resposta. Setze persones en situació de sense llar van participar-hi i van contribuir perquè una trentena de gossos fossin adoptats. Els i les usuàries que ja hi han participat mostren il·lusió i empatia per l'oportunitat que se'ls dona de tenir cura d'aquests animal. La voluntat és seguir endavant amb aquest projecte i promoure noves edicions.

 

La proposta s'adreça a persones usuàries de l'Àrea d'Inclusió

La proposta s'adreça a persones usuàries de l'Àrea d'Inclusió perquè tinguin una implicació activa en l'educació amb els gossos del CAAC, per facilitar-ne l'adopció. El grup de persones treballa amb els animals aspectes com la responsabilitat, la confiança, les habilitats socials, la relació d'ajuda, etc. L'acció es desenvolupa amb persones que es troben en pisos d'inclusió o a l'alberg i es fomenten temes com el vincle, els hàbits, el compromís, els referents, etc.

L'objectiu de la seva dedicació és que els usuaris puguin aportar millores perquè els animals siguin adoptats, alhora que es produeix un espai per reflexionar sobre la seva situació personal. La Regidoria de les Polítiques per als Drets Socials porta a terme aquest projecte amb la col·laboració del CAAC i de l'entitat Ilerkan, que facilita la interacció entre el gos i la persona i assegura el seu benestar.

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari