Catalunya Diari

Endeguen un nou projecte a Lleida per evitar que els restaurants malbaratin aliments

A Catalunya es malbaraten 242.471 tones d'aliments aprofitables cada any,

Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

Hostaleria de Lleida ha presentat aquest dimarts la campanya Hostalers pel Zer0 Malbaratament, que pretén contribuir a diagnosticar les causes específiques del malbaratament alimentari en el sector de l'hostaleria, alhora que donar suport als seus associats per reduir els aliments aprofitables que s'acaben llençant.

Aquesta acció està enfocada cap a la nova concepció d'empresa que treballa en consonància els Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS). La presentació ha estat a càrrec del President d'Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, juntament amb Ricard Vizcarra, responsable de l'empresa especialitzada en Qualitat y Medi Ambient Ecostudi. Hostalers pel Zer0 Malbaratament es posarà en marxa a mitjans de gener de 2020.

L'objectiu principal

L'objectiu principal és la creació d'una xarxa d'establiments hostalers – restaurants, càmpings, hotels, bars, càterings – amb un denominador comú: la lluita contra el malbaratament alimentari a la província de Lleida.

Els principals eixos d'actuació són:

  

 es visitaran aproximadament 500 establiments de tota la província de Lleida 

  

Disseny i edició d'un segell identificatiu

  

Creació d'una guia digital 

  

Informe específic 

  

 Lliurament de caixes de cartró (foodboxes) a repartir entre els establiments 

  

Sessions formatives sobre el malbaratament alimentari 
Cartell de l'esdeveniment | LleidaDiari.cat

A Catalunya es malbaraten 242.471 tones d'aliments

A Catalunya es malbaraten 242.471 tones d'aliments aprofitables cada any, el 42% dels quals es produeix en l'àmbit del sector serveis. L'Agència de Residus de Catalunya estima que a més de la factura ambiental que suposa, se'n deriva un impacte econòmic de 841 milions d'euros anuals, i també es calcula que amb aquests aliments es podrien alimentar 500.000 persones durant el mateix període.

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari