Catalunya Diari

‘T’animes a córrer?’, el nou projecte de la Diputació de Lleida, INEFC i Salut

Els vídeos són una iniciativa emmarcada en el projecte EUPAP, de prescripció i planificació d’exercici físic per a la salut

Imatge promocional de la campanya
‘T’animes a córrer?’, el nou projecte de la Diputació de Lleida, INEFC-Lleida i Salut | LleidaDiari.cat

En el marc del Projecte EUPAP-Cat (www.eupap.org), la Diputació de Lleida dona suport novament a INEF-Catalunya i al Departament de Salut en el projecte 'T'animes a córrer?', una sèrie de vídeos enregistrats per tal de difondre consells i exercicis saludables per a la gent que vulgui començar a córrer, o s'hi hagi iniciat un cop s'han flexibilitzat les sortides a l'exterior per fer activitat física.

'T'animes a córrer?' neix de la necessitat de tenir en compte el canvi d'hàbits per a la majoria de persones, l'augment del sedentarisme i de la inactivitat i, en conseqüència, canvis en la seva condició física, produïts per la crisi sanitària de la pandèmia de la Covid-19.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Donar a conèixer una progressió d'activitats

L'objectiu és donar a conèixer una progressió d'activitats perquè la gent pugui gaudir de l'experiència de començar a córrer. La sèrie 'T'animes a córrer?' ofereix un conjunt ordenat d'exercicis que, de manera eficient, serveixin per tal que persones no avesades a córrer adaptin el seu organisme i arribin a córrer uns 30 minuts sense cansar-se en excés. El resultat és una proposta d'activitats per fer en una setmana normal amb orientacions de quan passar de nivell, és a dir, quan s'està llest per veure el vídeo següent.

Aquesta iniciativa dona continuïtat a la sèrie de tres sessions diferents d'entrenaments en vídeos accessibles als canals de YouTube de la Diputació i d'INEF Catalunya, el Canal Salut de la Generalitat, les sales d'espera dels CAP i els centres hospitalaris de tot Catalunya anomenats 'Tens 15 minuts per a tu?' que es van iniciar el passat mes de març i que ha tingut més de 80.000 visualitzacions als respectius canals de YouTube per combinar una proposta específica de córrer amb un complement de reforçament muscular.

Projecte europeu EUPAP

El projecte europeu EUPAP, del qual s'estan beneficiant més de 300 persones a les terres de Lleida, compta amb el suport de l'Àrea de Salut Pública de la Diputació de Lleida, és finançat per CHAFEA, l'Agència responsable de Salut Pública de la Comissió Europea, i liderat per l'Agència de Salut Pública de Suècia, i en formen part 10 països.


Comentaris

envia el comentari