Catalunya Diari

Promouen un nou sector industrial i logístic a Lleida

L'INCASÒL i CIMALSA donen continuïtat a la zona industrial del Camí dels Frares i a la CIM Lleida

Terrenys SUR-41 a Lleida
Imatge dels terrenys adquirits del sector SUR-41 adquirits per l'INCASÒL | LleidaDiari.cat

L'Institut Català del Sòl (INCASÒL) i CIMALSA desenvoluparan un nou sector d'activitats econòmiques al terme municipal de Lleida. El nou sector, anomenat SUR-41, té una superfície d'unes catorze hectàrees i prop de 60.000 metres quadrats de sostre. Es preveu que pugui acollir tant activitats logístiques com industrials. 

Han adquirit una finca de 116.133 metres quadrats, el 80% del sector, situats entre el Camí dels Frares, promogut també per l'INCASÒL, i la Central Integral de Mercaderies (CIM) Lleida, promoguda per CIMALS. Aquests terrenys permetran allargar l'actual àmbit d'activitat econòmica, plenament consolidat, fins a les carreteres C-13B i la Variant Sud de Lleida.

La Sareb ven terrenys a l'àrea de Torre Salses de Lleida

La Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) ha completat la venda d'uns terrenys a l'àrea de Torre Salses, a Lleida, destinats a la construcció d'un gran centre comercial, de més de 60.000 metres quadrats. El comprador és l'empresa espanyola Eurofund Capital Partners, un inversor especialitzat en centres comercials i que compta ja amb importants actius a Sevilla, Conca i Alcoi (Alacant). El grup Eurofund ha desenvolupat a Espanya el concepte de shopping resort, i el cas més destacable és Port Venècia, a Saragossa, guardonat el 2013 amb el premi MAPIC al millor centre comercial i oci del món.

En conjunt, i com a part del Grup Eurofund, en els últims 18 mesos Eurofund Capital Partners ha invertit prop de 350 milions d'euros en operacions immobiliàries a Espanya. La compravenda dels terrenys de Torre Salses es va pactar el 2016, però el seu tancament es produeix ara, després de la modificació del pla parcial aprovat pel ple de l'Ajuntament de Lleida de 5 d'octubre de 2018, que permet la construcció del centre comercial. 

La transacció s'ha fet seguint els estrictes controls de Sareb per a aquest tipus d'operacions.Sareb confia que la instal·lació d'un gran centre comercial impulsarà l'activitat econòmica i dinamitzarà el sector immobiliari a la zona, on és un dels principals propietaris, amb prop de 100.000 metres quadrats en sòl edificable per a ús residencial. El centre comercial tindrà una superfície de 56.000 metres quadrats, i es calcula que generarà uns vuit milions de visites a l'any.

Pimec Lleida es rebutja el nou projecte comercial

Pimec Lleida manté el seu rebuig als projectes comercials de Torre Salses, però especialment al que planteja Carrefour al costat de l'Ll-11, que la patronal considera «desmesurat per la ciutat» i una «aberració». Pimec mostra la seva preocupació perquè s'acabi traslladant el focus comercial a la perifèria de Lleida i aposta per mantenir-lo dins del nucli urbà. En aquest sentit, l'entitat dóna el seu vistiplau al projecte del Pla de l'Estació.

El president de Pimec Comerç Lleida, Manel Llaràs, ha advertit en alguna ocasió que aquests projectes comercials, juntament amb Gran Gardeny, comportaran que Lleida dobli l'actual superfície d'oferta comercial, que és d'uns 250.000 metres quadrats. D'altra banda, Pimec oferirà assessorament, activitats i formació als comercials de Sucs, Raimat i de la partida de Llívia per tal de dinamitzar l'activitat comercial en aquests nuclis i evitar el tancament d'establiments.


Comentaris

envia el comentari