Catalunya Diari

Prop de 20.000 persones 'connecten' amb el seu metge de forma digital a Lleida

El servei de l'eConsulta s'ha consolidat com a eina de consulta no presencial entre la persona usuària i el professional de salut

L'any 2017, 19.742 persones de la Regió Sanitària de Lleida van accedir a l'espai «La Meva Salut» (LMS), un total que representa el 6,96% dels majors de 18 anys que han estat atesos en atenció primària. Durant l'any 2017 el servei de l'eConsulta integrat en La Meva Salut s'ha consolidat i s'incrementa de manera progressiva en totes les àrees bàsiques de salut (ABS) de la Regió Sanitària com a eina de consulta no presencial entre la persona usuària i el professional de salut. La Regió Sanitària de Lleida comptava l'any passat amb 215 professionals en aquest espai que van mantenir 4.799 converses amb pacients de forma digital. 

LMS ofereix un nou canal de comunicació, confidencial i segur, per resoldre necessitats de les persones usuàries del sistema sanitari que no requereixin que professional i pacient comparteixin espai i temps. D'altra banda, des del passat mes de juliol l'espai La Meva Salut del Departament de Salut ja està disponible en totes les llengües oficials a Catalunya: català, castellà i occità-aranès. LMS conté la informació generada per l'atenció sanitària prestada en tots els centres assistencials públics del territori.

La iniciativa va néixer el 2014 i es va implementar a tots els equips d'atenció primària (EAP) amb l'objectiu d'afavorir la corresponsabilitat i participació de les persones en la prevenció i cura de la seva salut, i per convertir-se en una eina per a la interacció en línia del ciutadà, en qualsevol moment i des de qualsevol dispositiu, amb el Departament de Salut, els seus organismes i les entitats proveïdores (hospitals, centres d'atenció primària).

Per accedir a LMS, cal el codi d'identificació personal (CIP) de la targeta sanitària individual (TSI) i un certificat digital o una contrasenya. La contrasenya es pot demanar presencialment al centre d'atenció primària (CAP). La persona titular de la targeta sanitària individual, que sigui major d'edat i que tingui certificat digital o que hagi sol·licitat la contrasenya al seu CAP pot accedir a la pàgina web http://lamevasalut.gencat.cat. Un cop identificada a «La Meva Salut», la persona també pot accedir als tràmits virtuals de les administracions públiques.


Comentaris

envia el comentari