Catalunya Diari

76 empreses es beneficien dels ajuts al teixit empresarial de la Paeria el 2019

L’Oficina de Turisme ha incrementat el nombre d’atencions el mes de novembre

Els ajuts al teixit empresarial de l'Ajuntament de Lleida han beneficiat 76 empreses el 2019. En aquesta tercera edició, s'han destinat 170.000 euros, un 13,33% més que l'edició anterior, i s'han rebut un 10% més de sol·licituds, en total 81.

Són dades que s'han exposat a la Comissió Informativa de Polítiques de Gestió per a la Promoció de la Ciutat, on s'ha indicat que aquests ajuts pretenen fomentar la creació d'iniciatives empresarials d'alt impacte en el teixit econòmic per facilitar l'autoocupació o per finançar actuacions d'ampliació i millora de firmes ja actives.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Dues terceres parts de les empreses beneficiades han estat de nova creació

Dues terceres parts de les empreses beneficiades han estat de nova creació (62%). Per sectors, 63 de les 76 empreses han estat del sector serveis, majoritàriament perruqueries i centres d'estètica, serveis per a empreses (consultoria, comunicació, assessorament, neteja, etc.) i restauració.

Les altres 13 han estat vinculades al comerç, principalment en equipament per a la persona. Pel que fa al perfil, els ajuts s'han concedit a 41 dones i 35 homes, de diferents franges d'edat: 30 a menors de 35 anys; 34 a emprenedors d'entre 35 i 50, i 12 a majors de 50 anys. La meitat dels imports sol·licitats en els ajuts es troben en el tram de 3.000 a 10.000 euros.

Si es fa l'anàlisi per barris, on més s'han concedit han estat a Pardinyes (10); Cappont i Centre Històric (8 i 8); Universitat i Joc de la Bola (7 i 7) o a La Caparrella (6). Amb la convocatòria d'ajuts al teixit empresarial de la ciutat es busca revitalitzar el mercat laboral i garantir la durabilitat dels llocs de treball, actuals com nous.

L'IMO insereix prop de 2.000 persones el 2019

L'Institut Municipal d'Ocupació ha presentat les dades tancades corresponents a l'exercici que s'acaba de tancar. A través dels seus servies, ha aconseguit la inserció de prop de 2.000 persones. En concret, han estat 1.397 en programes ocupacionals i 565 pel SIL, el Servei d'Intermediació Laboral. Se n'han format 2.550 i se n'han atès 2.843.

El viver d'FP de Gardeny compta amb 8 empreses instal·lades, amb 16 treballadors. Altres punts que s'han comentat a la comissió han estat els 7.714 visitants a l'Arborètum o la relació dels programes ocupacionals que es desenvoluparan enguany, com Enfeina't, Treball i Formació o Ubicat.

Més atencions al novembre a l'Oficina de Turisme

Els membres de la comissió han conegut algunes de les dades registrades a l'Oficina de Turisme de l'Ajuntament de Lleida les últimes setmanes. El mes de novembre va atendre 2.379 visitants, un 3,70% més que el nombre de 2018, i 1.008 persones van participar en alguna de les visites guiades, el que també suposa un increment del 4,13% respecte a l'any anterior.

Aquest 2020 es duran a terme diverses accions per celebrar el 900 aniversari de la Fundació de l'orde del Temple de Gardeny. Entre altres activitats, l'Oficina de Turisme està tancant la seva presència en diferents fires de mercats prioritaris com són Fitur, Navartur, By Travel o el Mercat d'Escapades.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari