Catalunya Diari

Prop de 3.000 nens i nenes participen a l’Estiu de Petits, Estiu de Joc i Esportmania 2017

Aquestes propostes per a l’estiu van adreçades a afavorir la conciliació familiar i, alhora, oferir un programa d’esbarjo i educació de qualitat

Nens que participen a les activitats a l'escola Parc de l'Aigua | LleidaDiari.cat

Prop de 3.000 nens i nenes i adolescents participen aquest estiu en els programes educatius i d'oci de la Paeria: l' Estiu de Petits, l'Estiu de Jocs i Esportmania. El projecte 'Estiu de Joc' és un recurs de lleure adreçat a infants de tres a onze anys que es du a terme durant els mesos de juliol i agost. El programa d'activitats recull diverses propostes lúdiques i educatives amb l'objectiu de fer passar una bona estona als nens i les nenes participants i, a la vegada, treballar l'educació d'hàbits fomentant valors positius com la participació, la solidaritat, el respecte i la comprensió dels companys, entre d'altres. Les activitats s'estructuren sobre un projecte pedagògic que es durà a terme en diversos centres d'interès i que inclou jocs, tallers d'expressió plàstica i música, entre altres propostes. Enguany s'ofereixen 1.360 places, el mateix nombre que l'any anterior. El projecte es realitza a l'escola La Mitjana, l'escola Parc de l'Aigua, l'escola Joc de la Bola, l'Escola El Vilot – Sucs (durant el juliol i amb l'opció d'acollir també nens i nenes de 2 anys) i l'escola Josep Manyé – Raimat (durant l'agost i amb l'opció d'inscriure-hi infants de 2 anys).

Per la seva part, Estiu de Petits és un projecte de lleure educatiu destinat a infants d'un i dos anys que té lloc durant els mesos de juliol i agost coincidint amb el període de vacances escolars. Les activitats lúdiques i educatives que s'hi organitzen, d'àmbit no formal, contribueixen al desenvolupament maduratiu i al procés de socialització dels nens i les nenes participants tot treballant els hàbits de responsabilitat i participació de la mà de tècnics especialitzats en la cura d'infants. Un any més es manté el nombre de places en 290. Les activitats que realitzen els infants estan recollides en un projecte educatiu on a partir d'uns centres d'interès per torn, i a través del joc, l'expressió plàstica, la música, etc. es treballa amb els nens i les nenes aspectes d'educació en valors com la participació, el respecte cap als altres... Les diverses activitats de joc tindran lloc a l'escola bressol Ronda La Mercè, l'escola bressol Albarés i l'escola bressol Balàfia.

Finalment, el programa Esportmania, que inclou activitats esportives, aquàtiques i de lleure en els diferents barris de la ciutat, arriba enguany a la seva 37a edició. Les estades esportives, que s'adrecen a nens i nenes entre quatre i catorze anys, ofereixen propostes molt variades entre les quals hi ha natació, jocs, sortides, gimnàstica rítmica, bàsquet i, com a novetat d'enguany, s'afegeix el circuit municipal de motocròs de Rufea on es practicarà BTT i l'ampliació de l'activitat de busseig. També com a novetat d'aquesta edició d'Esportmania, s'amplia l'activitat «Avui ens visita...» en què els esportistes i entitats més reconeguts de la ciutat visitaran les diferents estades esportives i participaran de les activitats que es realitzin a cada lloc vinculades a les especialitats esportives de cada esportista convidat. Les estades esportives d'estiu tindran lloc als equipaments municipals de Balàfia, Gardeny, Secà, Bordeta, Cappont i Pardinyes. Les activitats de natació es realitzaran a la piscina municipal de Cappont.


Comentaris

envia el comentari