Catalunya Diari

Prop de 400 persones es manifesten a Lleida contra la política europea vers els refugiats

Prop de 400 persones es manifesten a Lleida contra la política europea vers els refugiats| Text i fotos: ACN

Prop de 400 persones s'han manifestat aquest dissabte a la tarda a Lleida contra la política europea vers els refugiats. Ha estat una convocatòria de la plataforma d'entitats No en el nostre nom que també ha reclamat l'obertura de fronteres i el tancament dels centres d'internament d'estrangers (CIE). A la marxa hi han participat persones a títol individual i també hi ha hagut representants de partits com la CUP, ICV o el PSC.

Els manifestants s'han concentrat a la plaça de Ricard Vinyes a les sis de la tarda i uns vint minuts més tard han començat la marxa fins a la subdelegació del govern espanyol a Lleida, on han llegit un manifest. El lema de la manifestació era 'Obrim fronteres'. Al capdavant també ho havia una pancarta on es podia llegir 'UE i OTAN genocides. Inma Manso també és culpable", fent esment directe a la subdelegada del govern espanyol a Lleida.

La portaveu de la plataforma, Gemma Casal, ha afirmat que la mobilització s'ha fet per alçar la veu contra la situació dels refugiats a Grècia o Turquia però també perquè no s'oblidin altres escenaris dramàtics com els morts a la mediterrània, les tanques de Ceuta i Melilla o els centres d'internament d'estrangers. També ha qualificat d'"hipocresia" que l'estat espanyol estigui disposat a acollir un nombre "irrisori" de refugiats. En el cas de Lleida, seran 16 a partir de la setmana que ve.


Comentaris

envia el comentari