Catalunya Diari

Prop de 7.000 vehicles han utilitzat l’aparcament de l’estació d’Adif Lleida-Pirineus

Prop de 7.000 vehicles han utilitzat l’aparcament de l’estació d’Adif Lleida-Pirineus| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 L'alcalde de Lleida, Àngel Ros; el president d'Adif, Enrique Verdeguer; la subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso; i els tinents d'alcalde, Marta Camps i Rafael Peris han visitat aquest dimecres la zona. El paer en cap ha destacat la importància que té aquest aparcament pel servei que dóna, tant als usuaris de l'estació com a la ciutadania, ja que la seva obertura millora la mobilitat de la zona. Així mateix, Ros ha remarcat que Adif ofereix gratuïtament als usuaris el primer quart d'hora d'aparcament, tal i com va proposar la Paeria, per facilitar l'arribada i la recollida de viatgers de Renfe. "Aquesta infraestructura, que forma part del Pla de l'Estació, ha estat llargament reivindicada i cal agrair l'esforç que s'han fet en els darrers anys perquè l'aparcament sigui una realitat", ha explicat Ros.
 
Per la seva banda, el president d'Adif, Enrique Verdeguer, ha explicat que les dades d'ocupació són molt bones, tenint en compte que es va posar en funcionament al mes d'agost, i els clients disposen d'unes instal·lacions més moderes i segures, així com una major oferta de places d'estacionament. (arxiu de so)
 
D’aquesta manera, des de l’entrada en servei de les noves instal·lacions, el 6 d’agost, fins el passat 14 d’octubre els índexs d’ocupació han crescut de forma progressiva, passant de 1.786 vehicles el mes d’agost a 3.288 el setembre i 1.849 durant la primera quinzena del present mes. A aquests s’ha d’afegir una trentena de vehicles que han adquirit abonaments mensuals. La major utilització es dóna en les franges de permanència superiors a 5 hores (aquells clients que utilitzen el tren), amb una mitjana de 37% del total d’estàncies; de 15 minuts a 1 hora, entorn al 27%, i de 0 a 15 minuts (període gratuït per facilitar l’acomiadament o recepció de viatgers), al voltant del 20% de la mitjana total. Aquesta tendència s’ha consolidat en els mesos de setembre i octubre.
 
Característiques de l’aparcament
El nou aparcament de l’estació, la construcció del qual ha suposat una inversió aproximada de 16,3 milions d’euros (IVA inclòs), té capacitat per a 531 places. De la inversió total, 12,9 milions corresponen a les obres de l’estructura, formada per pantalles de formigó executades prèviament, mentre que els 3,4 milions d’euros restants s’inscriuen en el projecte per al condicionament i finalització de les instal·lacions. Les noves instal·lacions, annexes a l’edifici de l’estació, tenen una superfície total de 15.543,6 metres quadrats, distribuïts en dues plantes subterrànies sota l’estació, de 7.747,8 metres quadrats la primera i 7.795,8 metres quadrats la segona. De les 531 places que disposa, 17 són per a persones amb discapacitat i estan situades prop dels nuclis de comunicacions, que compten amb ascensor. Les places estan senyalitzades mitjançant pintat horitzontal numerat i vertical en els pilars. Així mateix, l’aparcament està adaptat a persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant pictogrames que faciliten l’orientació.
 
En relació a les tarifes que s’apliquen a l’aparcament, els primers 15 minuts són gratuïts, fins al minut 30 el preu és de 0,0322 euros per minut i, posteriorment, de 0,0215 euros per minut. El màxim diari és de 13,15 euros, i l’arrodoniment es realitza a la baixa de 5 cèntims d’euro.
 
En aquest sentit, l'Ajuntament de Lleida ha reforçat la senyalització viària als llocs més importants de la ciutat, així com cartells propers a l'aparcament per informar els usuaris de les entrades i sortides que disposa l'aparcament. A més, aquests dies els agents cívics estan informant  als ciutadans de l'existència del pàrquing i de la gratuïtat dels 15 primers minuts per tal de millorar la mobilitat i la circulació de la zona.


Comentaris

envia el comentari