Catalunya Diari

Proves PCR a Lleida ciutat

Es concentraran en la població d'entre 18 i 40 anys per aconseguir una «foto» de la situació abans de l'inici de curs

Proves PCR als Cap Sud i Sant Llàtzer de Terrassa
Imatge d'arxiu de proves PCR.   | Cristóbal Castro

Les proves PCR massives per detectar asimptomàtics amb la Covid-19 a Lleida ciutat començaran divendres que ve a la tarda al barri de Balàfia. Així ho ha anunciat la gerent de la Regió Sanitària de Lleida, Divina Farreny, després de reunir-se amb l'alcalde de la localitat, Miquel Pueyo, per planificar l'operativa d'aquest cribratge que els dies següents s'estendrà a d'altres barris de la capital del Segrià. Farreny ha afegit que es farà la prova a una població «acotada» d'entre 18 i 40 anys, però també a infants, per tal de tenir una «foto» de quina és la situació a pocs dies de l'inici del curs escolar. A l'espera de concretar els detalls de com es desenvoluparan les proves, Pueyo ha assenyalat que es faran als centres cívics que són competència municipal.
 
 
 
 
Divina Farreny ha recordat que les proves PCR es fan per detectar asimptomàtics que inicien les cadenes de transmissió del virus i així poder-los aïllar. Divendres començaran pel barri de Balàfia de Lleida però Salut té previst passar per alguns barris més que s'aniran concretant més endavant.
 
 
Farreny ha qualificat el moment actual pel que fa al nombre d'infectats a Lleida com a «pau tensa». Ha remarcat que hi ha 108 persones ingressades als hospitals de la Regió Sanitària i que 21 pacients es troben a l'UCI. Això fa que estiguin en «alerta» i no es pugui «abaixar la guàrdia». Farreny també ha recordat que per moltes proves PCR que es facin, el que ajuda a frenar més la propagació del virus són les accions que es puguin fer a títol individual a l'hora de seguir les mesures de seguretat com portar la mascareta, mantenir distància social, rentar mans i evitar trobades amb gent.
 
 

Cribratge massiu a Alcarràs

L'àrea sanitària mòbil instal·lada pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) darrere el centre d'atenció primària d'Alcarràs (Segrià) ha acollit aquest dimecres el cribratge massiu per detectar casos positius de Covid-19. L'objectiu és trobar casos asimptomàtics entre la població, especialment vinculada a la pagesia, entorns familiars d'empreses hortofructícoles i d'espais residencials.

Segons el sotscap territorial del SEM a Lleida i Alt Pirineu i Aran, Sergi Hijazo, la previsió és fer entre 300 i 400 proves PCR durant tot el dia. En paral·lel, es fan proves serològiques als menors de 18 anys per poder saber el grau d'immunitat que hi ha entre les persones d'aquesta franja edat després dels diferents brots que hi ha hagut a la població durant l'estiu.


Comentaris

envia el comentari