Catalunya Diari

PSC i CiU pacten el pressupost de l’Ajuntament de Lleida per l’any 2014

PSC i CiU pacten el pressupost de l’Ajuntament de Lleida per l’any 2014| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 Ros ha manifestat la seva satisfacció per haver assolit un acord que posa el focus en el ciutadà. El paer en cap ha destacar que és un acord a què s’arriba per una qüestió de responsabilitat, no per assegurar la governabilitat. "La correlació de forces a l’Ajuntament de Lleida li podria donar a CiU una posició còmoda d’oposició pura i dura i a l’equip de govern una posició de majoria absoluta per aprovar el pressupost. Per tant, no és un tema de governabilitat, és un tema de responsabilitat", ha destacat l’alcalde. "Responsabilitat de dues forces polítiques en la gestió pressupostària en les polítiques públiques en períodes difícils de l’economia i la societat".
 
Per la seva banda, Zaballos també ha remarcat la voluntat d’entesa i ha explicat que l’objectiu del grup CiU ha estat millorar la proposta de pressupostos per fer-los al màxim socials possible: "Si en aquests moments no tenim especial sensibilitat i compromís amb els ciutadans de Lleida no té sentit que negociem pressupostos, precisament la dificultat de la situació requeria una gran part de generositat i gran capacitat de negociació".
 
Per mitjà del compromís a què han arribat tots dos grups, es fixa que es dedicaran els recursos que resultin de les previsions d’economies en l’execució del pressupost 2014 (estalvi, liquidació de pressupost i fons de contigència) als següents àmbits fins a un màxim de 800.000 euros:
- Àmbit d’urbanisme: 200.000 euros
- Àmbit de Promoció Econòmica, Comercial i Turística: 200.000 euros
- Àmbit Social i del Tercer Sector: 200.000 euros
- Àmbit d’Educació i Cultura: 200.000 euros
 
L’acord a què s’ ha arribat estableix que es constituirà una comissió de seguiment mensual per articular la gestió dels compromisos assolits en aquest acord. Aquest acord complementa el compromís adquirit entre l’equip de govern i el grup de Convergència i Unió aquesta mateixa setmana per establir l’estratègia local integrada que busca la complicitat d’agents socials i econòmics de la ciutat perquè, posant-hi les eines, es creïn llocs de treball. L’acord assolit entre l’equip de govern i CiU permet que la xifra total destinada al foment de l’ocupació, la inserció laboral i la generació de treball arribi als 4,2 milions d’euros.
 
El pressupost de l’Ajuntament de Lleida per l’any 2014 serà de 158,737 milions euros i contempla la congelació de tots els impostos i taxes municipals. Respecte a les inversions, la Paeria augmenta el capítol d’inversions, que passa a ser de 14.159.771 euros.
 
El ple de debat de pressupostos se celebrarà aquest dilluns.


Comentaris

envia el comentari