Catalunya Diari

Publiquen la resolució que autoritza la reobertura de l'interior de bars de Lleida

Limita l'aforament a dins dels establiments al 50% i estableix que el consum s'ha de realitzar sempre a la taula

Un dels treballadors del restaurant La Dolceta de Lleida prepara el foc per fer el menjar que serviran a domicili
El DOGC publica la resolució que autoritza la reobertura de l'interior de bars i restaurants de Lleida i el Baix Segre | LleidaDiari.cat

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica aquest dimarts la resolució de Salut que autoritza la reobertura de l'interior de bars i restaurants de Lleida i sis municipis del Baix Segre. El text limita l'aforament a l'interior dels establiments al 50% i estableix que el consum s'ha de realitzar «sempre a la taula».

Pel que fa a les terrasses, «l'aforament ha de ser el resultant d'aplicar una distància de dos metres entre taules o grups de taules». La resolució també diu que «sempre que sigui possible, s'han d'utilitzar preferiblement servei a domicili i comandes per emportar». En els establiments hotelers, «l'aforament dels espais comuns es limita al 50% de l'aforament autoritzat», segons fixa la resolució.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L'incompliment de les mesures és objecte de règim sancionador

La resolució SLT/2052/2020, de 10 d'agost, modifica l'apartat 8 de la resolució SLT/1941/2020, de 30 de juliol, per la qual es modifiquen i es prorroguen les mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de covid-19 als municipis de Lleida ciutat, Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre.

El text, que ja és vigent des de la seva publicació al DOGC, també estableix que correspon als ajuntaments inclosos en l'àmbit territorial i a l'Administració de la Generalitat, en l'àmbit de les seves competències, les funcions de vigilància, inspecció i control de les mesures establertes en aquesta resolució.

Així mateix, recull que «l'incompliment de les mesures recollides en aquesta resolució és objecte de règim sancionador d'acord amb el Decret llei 30/2020, de 4 d'agost, pel qual s'estableix el règim sancionador específic per l'incompliment de les mesures de prevenció i contenció sanitàries per fer front a la crisi sanitària provocada per la covid-19». La resolució també estableix que «s'han d'emetre informes periòdics dels efectes de les mesures», les quals, en principi, tenen un termini de durada fixat en 15 dies.


Comentaris

envia el comentari