Catalunya Diari

Pueyo demana una ABP específica per al Segrià i més dotació policial per a Lleida

Els Mossos i la Urbana reforçaran la coordinació i faran patrulles paral·leles en algunes zones de la ciutat

Pla obert de la reunió mantinguda per l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, amb el conseller d'Interior, Miquel Sàmper
Pueyo demana al conseller d'Interior una ABP específica per al Segrià i més dotació policial per a Lleida | LleidaDiari.cat

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha demanat al conseller d'Interior, Miquel Sàmper, la creació d'una Àrea Bàsica de Policia (ABP) específica per al Segrià, independent de la que ara comparteix amb les comarques del Pla d'Urgell i les Garrigues.

En aquest sentit, el paer en cap ha sol·licitat al conseller que es contempli aquesta petició, ja que des del Departament d'Interior existeix el projecte de dotar de més competències a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Mollerussa, que es faria càrrec de l'ABP existent. Pueyo ha argumentat la petició exposant al conseller Sàmper la gran extensió territorial i la peculiaritat de Lleida de tenir un espai com l'Horta, amb una població molt disseminada.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Pueyo i Sàmper han mantingut aquest dilluns una reunió telemàtica, en la qual també han participat la prefectura de la Guàrdia Urbana de Lleida, el director general de la Policia de Catalunya i els comandaments territorials del cos dels Mossos d'Esquadra.

Necessitat d'incrementar la dotació dels Mossos d'Esquadra a Lleida

Durant la reunió, l'alcalde de Lleida també ha fet arribar al titular d'Interior la necessitat d'incrementar la dotació dels Mossos d'Esquadra a Lleida, una petició que el plenari de l'Ajuntament ha formalitzat a través de mocions. En aquest sentit, el conseller s'ha compromès a satisfer-ho amb la nova promoció de Mossos d'Esquadra que sortiran de l'Escola de Policia el setembre de l'any vinent. Miquel Samper ha informat que dels 750 nous agents, la majoria es disseminaran pel territori, el contrari que va passar amb la darrera promoció, la qual va desplegar-se bàsicament a Barcelona.

Després de fer un repàs a la situació actual, amb la declaració del toc de queda i de les noves mesures que s'han d'anar implementant, el conseller d'Interior ha ofert la seva plena i directa col·laboració en tots els assumptes de Lleida, comprometent-se a treballar de forma coordinada entre Mossos i Guàrdia Urbana. Una de les primeres decisions que s'han pres és la de reprendre els patrullatges paral·lels entre els dos cossos en aquells barris de la ciutat on es consideri més necessari un reforç.

Tramitació de denúncies pels robatoris a la zona

En aquesta línia, s'ha valorat positivament la trobada que l'alcalde Miquel Pueyo va mantenir amb el president de l'entitat municipal descentralitzada de Sucs, Guillem Boneu, i que ha contribuït a facilitar una comunicació més fluida sobre la tramitació de denúncies pels robatoris a la zona. Una informació que no arribava als cossos de seguretat, perquè els afectats no formalitzaven les denúncies, però que generaven malestar i gran sensació general d'inseguretat.

Una darrera qüestió de la trobada d'aquest dilluns ha estat l'anunci del conseller que la pròxima setmana presentarà al Parlament el projecte de llei de la Policia de Catalunya, que a la llarga ha de permetre aconseguir la coordinació i unificació dels cossos policials.


Comentaris

envia el comentari