Catalunya Diari

Pueyo demana superar la «nostàlgia» de trencar el tripartit a Lleida

El paer en cap reitera que el govern municipal no vol com a model comercial per a la ciutat el projecte de Torre Salses

L'alcalde deLleida, Miquel Pueyo, ha demanat superar la «nostàlgia» que pot suposar el fet d'haver trencat el tripartit que ha governat a la ciutat des de les passades municipals després de la sortida del Comú i ha apostat per garantir l'estabilitat dels propers dos anys entre ERC i JxCat.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L'alcalde de Lleida ha recordat que el govern tripartit de la capital del Segrià«va marcar un camí singular» en el marc de la política catalana i espanyola al 2019. El projecte comercial de Torre Salses ha estat el desencadenant de la crisi de govern que feia mesos que s'arrossegava. Això no obstant, Pueyo ha reiterat que ningú al govern a tres ni al govern a dos vol com a model comercial aquest projecte. 
 

En una compareixença que ha fet aquest divendres a laPaeria acompanyat del primer tinent d'alcalde de JxCat, Toni Postius, i la tercera tinent d'alcalde, Sandra Castro, el republicà Miquel Pueyo ha afirmat que amb el Comú de Lleida hi ha «més coses que ens uneixen que no que ens separen» i per això s'ha mostrat convençut que d'alguna manera o altra tornaran a coincidir i treballar plegats. 

Pueyo demana superar la «nostàlgia» de trencar el tripartit a Lleida. Imatge del 16 de juliol.
Pueyo demana superar la «nostàlgia» de trencar el tripartit a Lleida | LleidaDiari.cat

Vol garantir l'estabilitat del govern

Pueyo també ha valorat que a nivell personal, la ruptura que li suposa el govern d'entesa la veu des d'un punt de vista de «nostàlgia» cap a tot el que s'ha fet els dos primers anys de la legislatura. Ha afegit que el pacte entre les tres formacions va «marcar un camí singular» en el marc de la política catalana i espanyola, però que ara, amb la preocupació constant cap a la situació sanitària marcada per la pandèmia de la covid-19 i també cap a la reconstrucció social i econòmica que això comporta, és moment de superar aquesta «nostàlgia» per garantir l'estabilitat del govern.

L'alcalde de Lleida vadestituir dimecres passat el regidor del Comú, Sergi Talamonte, com a tercer tinent d'alcalde, així com també li va retirar les competències de la regidoria d'Habitatge i Transició Ecològica. Pueyo va prendre aquesta decisió després que el Comú anunciés que votarien en contra de la reparcel·lació de Torre Salses a la Junta de Govern Local. Un fet que l'alcalde va considerar com una actuació de govern i d'oposició «profundament deslleial» que no era la primera vegada que passava. 

 


Comentaris

envia el comentari