Catalunya Diari

Pueyo considera «absolutament inacceptable» l'«assetjament» cap a Talamonte

L'alcalde de Lleida demana a Urbana i Mossos que protegeixin els edils i investiguin els fets perquè no es repeteixin

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, considera «absolutament inacceptable» «l'assetjament» cap al regidor del Comú, Sergi Talamonte i la seva família», arran de la cassolada de dilluns davant de la porta de l'habitatge on viu per part de persones que defensaven la residència a Pardinyes.

El regidor, que ha denunciat els fets, també es va trobar cartells en una finca de Corbins quan va anar a donar menjar als gossos. «No crec que la violència, encara que sigui de baixa intensitat, ajudi ningú a endreçar cap tema que estigui en debat», ha afirmat Pueyo. Així mateix, ha demanat a la Urbana i als Mossos que actuïn «per protegir la integritat física i familiar de tots els regidors» i que investiguin els fets per identificar-ne els responsables.

Miquel Pueyo ha explicat que va acompanyar Talamonte a presentar la denúncia. Segons ha dit l'alcalde de Lleida, el regidor del Comú «va sentir un assetjament no només cap a ell, que com a regidor podria acceptar-ho i entendre que forma part del seu paper públic, sinó que en aquest cas també hi havia un assetjament i pressió cap a la seva família i especialment sobre els seus fills».

Dilluns al vespre, es va dur a terme una cassolada, convocada de forma anònima, per reclamar la residència al solar de Pardinyes on la Paeria pretén construir l'equipament comunitari per a temporers, sense sostre, emergències i altres usos. La protesta es va dirigir fins a davant de l'habitatge on viu el regidor del Comú. «En una societat democràtica, és absolutament inacceptable que la família d'un regidor es converteixi en l'objectiu d'un grup o d'unes persones», ha afirmat Pueyo.

Pla sencer del tinent d’alcalde i regidor d'Habitatge i Transició Ecològica de la Paeria de Lleida i president de l'EMU, Sergi Talamonte
Pueyo considera "absolutament inacceptable" l'"assetjament" cap a Talamonte i la família del regidor del Comú | LleidaDiari.cat

També es van incendiar diversos contenidors a la zona de Corregidor Escofet

Al cap d'aproximadament una hora també es van incendiar diversos contenidors a la zona de Corregidor Escofet. Tot i això, l'alcalde de Lleida ha dit desconèixer l'existència de cap connexió entre uns i altres fets. A la vegada, Talamonte també es va trobar amb cartells en una finca de Corbins (Segrià) quan va anar-hi per donar menjar als gossos que hi té.

L'alcalde de Lleida ha explicat que ha parlat amb comandaments de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra per demanar-los, no només que s'actuï per protegir la integritat física i familiar de tots els regidors de la Paeria, sinó que també s'investiguin els fets, «sobretot per evitar que algunes persones sentin la temptació d'embarcar-se en un procés de violència que, encara que sigui de baixa intensitat, no ens ajudarà en res com a ciutat, a mantenir canals de diàleg».

«No tinc cap raó per pensar que darrere dels fets hi hagi cap plataforma organitzada perquè la convocatòria era anònima, però estem vivint uns moments d'un cert enjòlit, estem en els darrers dies abans del dia 27 a la mitjanit i confiem i esperem poder tenir aprovats els pressupostos i haver superat aquest parèntesi i retard que se'ns ha imposat en l'aprovació del pressupost i que perjudica els interessos de la ciutat», ha declarat Miquel Pueyo.

L'alcalde de Lleida ha assenyalat que ha continuat parlant amb regidors i representants d'entitats empresarials, de sindicats i de diversos col·lectius de la ciutat. «El missatge que m'arriba, majoritàriament, és que la ciutat necessita en aquests moments uns pressupostos expansius, que permetin acollir per exemple els fons europeus», ha dit. «No ens podem permetre el luxe de mirar cap al passat sinó que hem de mirar el present i el futur», ha afegit Pueyo.


Comentaris

envia el comentari