Catalunya Diari

Pueyo insta l'oposició a deixar de banda interessos partidistes per cercar consensos

Alcalde i regidors expressen el suport a Talamonte per l'assetjament personal i familiar denunciat pel regidor del Comú

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha dit que «la majoria dels ciutadans han interpretat el que ha passat a la Paeria en el darrer mes com una mena de joc de cadires, com l'oportunitat que legítimament alguns volien aconseguir per la porta del darrere, allò que no els van atorgar les urnes en les eleccions del 2019». Amb l'aprovació inicial dels comptes, ha dit que s'obre una nova etapa i ha allargat la mà a l'oposició per deixar de banda «interessos partidistes» i cercar «consensos» en benefici de la ciutat.

Durant el Ple del mes de gener, Pueyo, així com regidors del govern i de l'oposició, han expressat la seva solidaritat amb Sergi Talamonte i han condemnat l'assetjament personal i familiar denunciat els darrers dies pel regidor del Comú. L'alcalde Miquel Pueyo ha aprofitat el Ple per assenyalar que «l'essencial no és conservar l'alcaldia a qualsevol preu si no que passin coses en positiu per a la ciutat». «Per això, vaig assumir el risc de perdre l'alcaldia en l'intent d'aprovar un pressupost expansiu per a Lleida», ha dit.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Després que no superés la qüestió de confiança a què va decidir sotmetre's, vinculada a l'aprovació del pressupost municipal per al 2022, «es va obrir un període de 30 dies perquè algú pogués intentar tirar endavant una moció de censura». «I, avui som aquí amb els pressupostos aprovats inicialment», ha remarcat.

Imatge de l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo
Pueyo insta l'oposició a deixar de banda "interessos partidistes" per cercar "consensos" en benefici de Lleida | LleidaDiari.cat

Pressupost per al 2022

L'alcalde de Lleida ha informat que aquest matí ha signat l'edicte per publicar al Butlletí Oficial de la Província (BOP) el projecte de pressupost per al 2022, que es publicarà dilluns i s'iniciarà el tràmit d'exposició pública durant quinze dies hàbils. «Hem perdut massa temps, gairebé dos mesos, i no volem perdre ni un minut més», ha indicat l'alcalde. «Són els pressupostos que han de permetre tirar endavant les transformacions que la ciutat necessita i són l'eina que ens ha de permetre agafar impuls i fer avançar la ciutat i dibuixar la Lleida del 2030», ha remarcat.

Miquel Pueyo ha dit que «la majoria de ciutadans han interpretat el que ha passat a la Paeria en el darrer mes com una mena de joc de cadires, com l'oportunitat que legítimament alguns volien aconseguir per la porta del darrere, allò que no els van atorgar les urnes en les eleccions del 2019». «El que ha passat no ha estat a l'altura del que Lleida necessita i els lleidatans han de saber que haver portat la ciutat al bloqueig ha suposat, per exemple, no haver pogut portar concertar encara el préstec de cofinançament de 5 milions d'euros de les actuacions dels fons Next Generation i això perjudica la ciutat», ha exposat.

A partir d'ara, Pueyo ha dit que s'obre una nova etapa en la qual ha convidat els grups i regidors «a participar en el marc del diàleg i de la concertació». «M'asseuré com sempre he fet, però si cal amb més intensitat, amb tots per buscar consensos i acords. «Siguem capaços de pensar més en la ciutat i menys en els nostres interessos partidistes o ambicions personals», ha afegit l'alcalde de Lleida. «La ciutat, els seus diversos col·lectius i sectors ens demanen responsabilitat, capacitat de concertació i una inversió àmplia i ambiciosa de fons públics», ja siguin de la Paeria o de la resta d'administracions, ha afegit.

El portaveu del grup del PP, Xavi Palau, ha afirmat que després que Pueyo perdés la qüestió de confiança «s'ha produït un doble fracàs». Per una banda, perquè «s'ha evidenciat la debilitat" del govern d'ERC i JxCat, i de l'altra perquè els grups i regidors de l'oposició han estat incapaços d'assolir un acord per configurar un govern alternatiu. Palau ha dit que «s'obre una nova etapa» en què caldrà «molta generositat» del govern a l'hora de buscar consensos per tirar endavant la ciutat i superar la crisi derivada de la pandèmia.


Comentaris

envia el comentari