Catalunya Diari

Pueyo tornarà a demanar al Govern que permeti obrir l'interior de bars i restaurants

L'Ajuntament estudiarà habilitar terrasses als locals que no en tenen, atès que és l'únic que s'ha autoritza

Pla general d'una terrassa de la Zona Alta de Lleida, amb diversos clients
Pueyo tornarà a demanar al Govern que permeti obrir l'interior de bars i restaurants | ACN

El paer en cap de l'Ajuntament de Lleida, Miquel Pueyo, ha anunciat que tornarà a demanar al Govern de la Generalitat que permeti obrir l'interior de bars i restaurants amb l'aforament limitat al 50%. Això i poder obrir les terrasses era les peticions que l'executiu municipal lleidatà havia fet al català, que aquest dimecres ha autoritzat només el segon extrem, també a la meitat de l'aforament.

D'altra banda, Pueyo també s'ha adreçat al govern espanyol per demanar-li que allargui els ERTO més enllà del setembre, que eximeixi els autònoms afectats per la pandèmia de pagar la quota i que col·labori per pal·liar els efectes del tancament.

Propostes per a poder obrir 

Per la seva banda, el primer tinent d'alcalde, Antoni Postius, ha afirmat que aquesta mateixa nit es farà una reunió per coordinar l'operativa que ha de permetre demà al matí que tots els locals de restauració que ho vulguin puguin obrir la terrassa «en condicions». En aquest sentit, Postius ha recordat que durant la part més restrictiva del confinament la Paeria ja havia adoptat la mesura de dotar de més espai els locals perquè el 50% d'aforament permès és convertís, en realitat, en el 100% d'aforament autoritzat en condicions normals. Ara, Postius ha assegurat que es posaran «totes les facilitats del món» perquè les noves condicions del Govern es puguin aplicar si la justícia les valida.

A més, el primer tinent d'alcalde ha anunciat que s'analitzarà «cas per cas» i de forma «urgentíssima» si es pot habilitar una terrassa al carrer per als locals que no en tinguin -que en aplicació de les mesures ordenades pel Procicat no podrien obrir l'activitat. Postius no ha descartat eliminar places d'aparcament o accions similars per aconseguir-ho. Finalment, el tinent d'alcalde també ha anunciat que el consistori lleidatà no cobrarà la taxa de terrasses corresponent al segon semestre de l'any als negocis de restauració de la ciutat.


Comentaris

envia el comentari