Catalunya Diari

Pugen un 7% els socis de les ludoteques municipals de Lleida

1.314 aquest curs escolar 2016-2017 en què també s’incrementa l’assistència arribant a les 65.894 ocasions que s’ha utilitzat aquest servei municipal

Ludoteca del Centre Històric de Lleida | LleidaDiari.cat

La Xarxa de Ludoteques de l'Ajuntament de Lleida ha tingut 1.314 famílies associades en aquest curs escolar 2016-2017, un 7% més que en el darrer curs. Aquestes famílies han arribat a fer ús de les cinc ludoteques municipals de Lleida fins a 65.894 vegades, més de tres mil més que l'any passat. Cal destacar, a més, que de mitjana, el conjunt de les ludoteques reben cada dia la visita de 317 usuaris i cadascun dels socis utilitza una trentena de vegada a l'any aquests espais municipals de joc. La xarxa està formada per cinc espais, ubicats al Centre Històric, Bordeta, Balàfia, Cappont i Gardeny (la Mariola) i té actualment en marxa quatre projectes: Nadó, Ralet, Fil i Espai familiar. La Xarxa de Ludoteques de la Paeria ofereix un espai d'educació en l'oci i el temps de lleure a totes les famílies de la ciutat amb nens d'un a dotze anys. La Ludoteca Municipal de Balàfia és la que acull més socis, amb 360, i amb més de 18.000 assistències durant el curs, la qual cosa representa més d'una quarta part del total.

  

Els serveis de les ludoteques s'inicien com a espai de trobada en els primers mesos de vida dels nadons i posteriorment com a servei d'acompanyament a les famílies en el procés educatiu, mitjançant el joc, al llarg del creixement dels seus fills i filles. A la ludoteca, els nens i les nenes troben un espai educatiu de joc que poden compartir amb altres companys, i amb els educadors que els proporcionen informació i els fan propostes que els estimulin el seu enginy i creativitat.

Els dos primers són espais de trobada per a pares i mares i els seus fills que acaben de néixer fins als cinc mesos. El projecte Fil és un lloc de trobada entre famílies que facilita la relació lúdica entre els pares i mares i els seus fills i filles, i que s'adreça a famílies que tinguin nens i nenes de menys de tres anys. Per altra part, l'Espai Familiar és el títol que se li ha donat a l'excusa per a jugar amb el pare, la mare, l'avi, l'àvia, amb qui es vulgui, i va dirigit a nens i nenes menors de tres anys.


Comentaris

envia el comentari