Catalunya Diari

Tot a punt per a la festa major de l'estudiantat de la UdL

Per segon any consecutiu, hi haurà punts liles contra la violència masclista

Enguany també hi haurà competicions esportives
Enguany també hi haurà competicions esportives | UdL

El campus de Cappont acull aquest dijous, a partir de les 11.00 hores del matí -hora en què se suspenen les classes- la festa grossa de l'alumnat de la Universitat de Lleida que des de fa 23 anys organitza el Consell d'estudiantat de la UdL.

El programa de la Festa major arrenca amb tornejos de futbol i bolei als quals seguiran diferents jocs i activitats, com ara competicions de twistter, kahoot, 3 en ratlla, acudits, sessions de zumba, de micro obert, bingo, etc, als quals se sumaran el taller de Lettering Cal·ligràfic que ha programat l'Institut de Llengües de la UdL, el del Punt ReBICicla per aprendre a reparar bicicletes, i el taller sobre infeccions de transmissió sexual, amb experts de Salut de la Generalitat.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Una festa lliure d'agressions masclistes

Per segon any consecutiu, i durant tota la jornada festiva, hi haurà punts liles -3 situats a les barres- per aconseguir una festa lliure d'agressions masclistes, amb el suport d'experts de NitsQlleida, que també assessoraran sobre el consum responsable de begudes alcohòliques. Les persones que estan a les barres, així com membres de l'organització han rebut formació per part del Centre Dolors Piera de la UdL per poder gestionar possibles comportaments sexistes.

Una de les novetats de la Festa major d'enguany és la recuperació dels dos escenaris pel que fa a les actuacions musicals, que començaran a les 23.00 hores de la nit, i que combinaran grups emergents -alguns dels quals estan formats per estudiantat de la UdL-, i altres formacions més reconegudes. És el cas del grup de hip hop Kalos & Chusterfield i de Xavi Sarrià, un dels fundadors i guitarrista d'Obrint Pas.

El catedràtic de Sociologia Jaume Puy és l'únic aspirant a rector de la UdL

El catedràtic de Sociologia i vicerector de Recerca, Jaume Puy, és l'únic aspirant a rector de la Universitat de Lleida. Les eleccions se celebraran el 7 de maig i, si fos necessària, es faria una segona volta el dia 23. L'actual rector Roberto Fernández no pot tornar a optar al càrrec després d'haver esgotat el màxim de dos mandats.

D'altra banda, la UdL preveu que el segon edifici polivalent del campus de Cappont entri en servei el setembre del 2020. L'edifici comptarà amb catorze aules que serviran per descongestionar les diferents facultats del campus. També acollirà els serveis de formació no reglada i l'arxiu de la UdL. Les obres suposaran a la universitat lleidatana una inversió d'uns 6,5 milions d'euros.


Comentaris

envia el comentari