Catalunya Diari

Tot a punt per a una segona convocatòria d'ajudes al comerç de Lleida

El termini per a presentar sol·licituds es coneixerà a finals d’abril quan s’hagin aprovat les bases

L'Ajuntament de Lleida, a través de les regidories de Promoció Econòmica i Emprenedoria i de Consum, Comerç i Mercats, s'encarregarà per segon cop consecutiu de la centralització de les sol·licituds que es presentin per accedir als gairebé 1,2 milions d'euros en ajuts per als sectors del comerç, de la restauració, dels serveis i de la venda no sedentària dels municipis del Segrià, entre ells, Lleida.

La subvenció consistirà en una aportació única i màxima de 2.999 euros per persona beneficiària. En aquesta segona convocatòria tindran prioritat aquelles persones i empreses sol·licitants que no hagin estat beneficiàries, en la primera convocatòria, i a les quals la situació COVID-19 els hagi comportat una disminució de la seva facturació, durant el mes de juliol de 2020 de, com a mínim, un 25 % respecte al mes de juliol de l'any anterior.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge amb diversos bitllets i monedes d'euro
Tot a punt per a la 2a convocatòria dels ajuts al comerç, la restauració, els serveis i la venda no sedentària de Lleida | Pixabay

Les bases d'aquests ajuts concretaran la concessió de subvencions

El termini per a poder presentar les sol·licituds s'obrirà aquest mes d'abril un cop acabi el termini d'exposició pública de les bases que, en aquests moments, es troben publicades al Butlletí Oficial de la Província (BOP). Les bases d'aquests ajuts concretaran la concessió de subvencions en l'àmbit del comerç al detall, de comerç amb degustació, restauració (cafeteries, bars i restaurants) o de serveis professionals assimilats al comerç al detall, així com a aquelles que disposin de la corresponent autorització municipal per a desenvolupar una activitat comercial de venda no sedentària d'articles no alimentaris organitzada en mercats de marxants.

Aquesta tipologia de negocis van haver de reduir o de suspendre de l'obertura d'establiments, la minoració de l'activitat o van patir la restricció dels moviments de les persones, al segon confinament, al juliol, amb la consegüent disminució d'ingressos. Les persones interessades a accedir a aquestes ajudes poden demanar informació trucant al telèfon 973700616 o enviant un correu electrònic a [email protected]


Comentaris

envia el comentari