Catalunya Diari

Quàlia organitzarà una trentena de casals a Ponent aquest estiu

La cooperativa de lleure infantil calcula que les inscripcions cauran a poc més de la meitat per la crisi de la covid-19

Pla mitjà on es poden veure dos monitors de la Cooperativa Lleure Quàlia preparant el material
Quàlia organitzarà una trentena de casals a les comarques de Ponent aquest estiu | LleidaDiari.cat

La Cooperativa Lleure Quàlia organitzarà aquest estiu una trentena de casals per a infants i joves a diferents municipis de les comarques de Ponent, tres menys que l'any passat.

Un dels socis de Quàlia Lluís Nadal ha explicat que la previsió és que hi hagi poc més de la meitat d'assistència de l'any passat, quan van arribar a les 1.500 inscripcions tot i que de moment ja s'han apuntat als casals 200 nens. Nadal ha criticat la «incertesa» amb què es veuen obligats a treballar pels canvis que cada setmana han d'incorporar segons evoluciona la normativa de prevenció davant la Covid-19. Així mateix ha afegit que tot i no estar-hi massa d'acord, estan planificant activitats que preveuen el «no apropament» entre infants.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La pandèmia del coronavirus ha afectat de ple

La pandèmia del coronavirus ha afectat de ple a l'acabada de formar cooperativa Lleure Quàlia que forma part de Grup Alba responsable de 14 menjadors escolars de diferents centres educatius de l'Urgell, el Pla d'Urgell i la Noguera. Aquests mesos d'aturada del servei els ha servit per poder anar pensant els diferents escenaris possibles per poder continuar oferint els casals, les colònies i els camps de treball als infants i joves de les terres de Ponent.

Lluís Nadal confia que podran començar a oferir casals a partir del 22 de juny, ja superada la fase 3 del desconfinament i amb l'entrada a la «nova normalitat». La situació actual els ha obligat a canviar part de la programació per crear uns «espais de cures emocionals» per als infants i joves per tal que puguin «retrobar-se i verbalitzar entre ells i els monitors» tota la situació que han viscut tancats a casa durant el confinament.

Nadal també ha assenyalat que «per sort» la majoria d'ajuntaments i ampes «s'han animat» i han decidit tirar endavant casals d'estiu. Això els permetrà arribar a la trentena de casals, tres menys que l'any passat i avui dia ja compten amb 200 inscripcions. Malgrat tot, Nadal no preveu arribar ni de bon tros a les 1.500 de l'any passat i això comportarà que tampoc podran donar feina als 160 monitors que van treballar per Quàlia l'estiu de 2019 i només es pugui comptar amb uns 70.

Els casals tindran grups de convivència de màxim 10 infants

A banda d'haver de mantenir les distàncies de seguretat i l'ús de la mascareta per part dels monitors, els casals tindran grups de convivència de màxim 10 infants i entre ells no es podran barrejar. Això els obliga a buscar nous espais, especialment pels casals més grans com el de Tàrrega que fins ara es feia a l'Escola Maria Mercè Marçal i ara també han afegit l'espai de l'Escola Àngel Guimerà. Per altra banda, hi ha activitats com és la piscina que són més difícils de poder fer aquest any per les normatives que comporten i perquè hi ha poblacions que no les obriran; o les activitats artístiques o de manualitats on no es pot compartir material entre infants.

Pel que fa a les colònies, estan pendents de l'obertura dels territoris a les diferents fases, ja que la Casa de Colònies de la Vall de Boí, gestionada per Quàlia, està en una altra zona sanitària i fins a la fase 3 no seria possible arribar-hi. Per això van decidir moure les dates al juliol esperant passar a la següent fase. La informació a les famílies ja s'ha fet arribar i ja porten 40 infants inscrits dels 80 que van tenir l'any passat. Pel que fa als Camps de Treball que Quàlia porta oferint també cada estiu, aquest any hi ha previsió de fer-ne 6, un menys que l'any passat.


Comentaris

envia el comentari