Catalunya Diari

Una quarantena de lleidatans reben a l'any un trasplantament de ronyó

Imatge d'un pacient a l'Arnau
Imatge d'un pacient a l'Arnau | LleidaDiari.cat

El Servei de Nefrologia de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova ha consolidat el seu Programa d'atenció als pacients amb trasplantament renal, de manera coordinada amb els centres que fan trasplantaments. Així, els pacients poden seguir els controls pertinents en un entorn geogràfic proper al seu lloc de residència.

Actualment, el programa atén 200 pacients i té la capacitat de créixer fins a arribar a atendre la totalitat de persones trasplantades de ronyó de la Regió Sanitària Lleida i Alt Pirineu i Aran (això representa entre un 30% i un 40% de pacients més). Cada any reben un trasplantament de ronyó entre 35 i 40 pacients de Lleida, que són els qui es van incorporant en el Programa d'atenció. L'Hospital ha pogut oferir aquest servei gràcies a la incorporació de nous procediments de Laboratori i Microbiologia i de professionals especialitzats.

El Servei de Nefrologia de l'Hospital Arnau de Vilanova va atendre l'any passat més de 1.200 primeres visites i un total de 12.100 visites successives. Prop de 250 persones segueixen, actualment, un tractament d'hemodiàlisi.

 

Altres novetats recents de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida

L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova i l'Hospital Universitari Santa Maria han estrenat un robot de desinfecció amb tecnologia innovadora de l'empresa nord-americana Xenex. La màquina utilitza la llum ultraviolada generada mitjançant bombetes de gas xenó per desinfectar de forma segura, eficaç i en pocs minuts tot un espai. Microorganismes patògens ―com bacteris, fongs i virus― moren en entrar en contacte amb aquesta llum.

El robot permet completar l'actual mètode de neteja i desinfecció de superfícies en l'àmbit hospitalari, que es fa principalment de manera manual i mitjançant l'ús d'agents físics i químics. Els hospitals Arnau i Santa Maria utilitzaran el nou robot principalment en zones d'alt risc, com ara a l'UCI, a Esterilització, als quiròfans o a les habitacions d'aïllament, entre altres espais. La nova màquina ajudarà a reduir les infeccions nosocomials, produïdes durant l'assistència hospitalària, i el nombre de reingressos de pacients, cosa que tindrà un impacte econòmic positiu a llarg termini.


Comentaris

envia el comentari