Catalunya Diari

Quarta fumigació contra la mosca negra al riu Segre de Lleida

Els tècnics realitzaran les tasques amb un helicòpter a primera hora del matí

Imatge d'arxiu d'una altra fumigació al riu Segre | LleidaDiari.cat

Els tècnics del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) tenen previst efectuar dilluns la quarta de les fumigacions d'aquest any contra la mosca negra al tram català del Cinca i el Segre fins a la ciutat de Lleida. L'helicòpter que realitza el tractament arribarà passada la depuradora de Lleida, abans del nucli urbà de la ciutat, als voltants de les 9.30 hores (l'hora exacta dependrà del desenvolupament del mateix dispositiu del tractament). L'endemà dimarts, els tècnics del COPATE, aprofitaran que han de recollir mostres de les plantes aquàtiques en els trams tractats el dia anterior per avaluar-ne els efectes del tractament sobre les larves, per aplicar la fumigació, en aquest cas amb medis terrestres, de la canalització del riu al seu pas per la ciutat de Lleida, des de la depuradora fins al parc de la Mitjana. Aquest procediment és el que se segueix regularment, atès que l'helicòpter no està autoritzat per sobrevolar a baixa altura el tram urbà.

  

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre s'ha compromès a regular els cabals de manera que tant la fumigació amb helicòpter fins a la depuradora de Lleida com la de la canalització del riu al pas per la ciutat de forma manual es puguin dur a terme dilluns i dimarts, respectivament. Les dues actuacions estaven previstes la setmana passada, però van haver de ser ajornades per causa dels elevats cabals d'aigua ocasionats per les darreres pluges.

El COPATE és l'ens tècnic a qui la Generalitat ha encomanat el seguiment, tractament i control de la mosca negra als rius Ebre, Segre i Cinca. En el cas del Segre, aquesta acció s'estén fins a la zona de la Mitjana de la ciutat de Lleida.


Comentaris

envia el comentari